Haberler

İran'da 39 Yıl Sonra Kadın Taraftarlar Statta Maç İzledi

Güncelleme:

İran'ın Persepolis takımı, Asya Şampiyonlar Ligi finali rövanş maçında Japonya'nın Kashima Antlers takımını konuk etti. Kadın taraftarların karşılaşmayı 39 yıl sonra statta izlemesi, maçın önüne geçti.

İran'ın Persepolis takımı, Asya Şampiyonlar Ligi finali rövanş maçında Japonya'nın Kashima Antlers takımını konuk etti. 39 yıl sonra kadın taraftarların karşılaşmayı 39 yıl sonra statta izlemesi, maçın önüne geçti

İran'da 39 Yıl Sonra Kadın Taraftarlar Statta Maç İzledi

500'E YAKIN KADIN VARDI

İran'da 39 yıl sonra kadın taraftarların maçlara girişine izin verildi. Başkent Tahran'daki Azadi (Özgürlük) Stadı'nda, ülkenin en fazla taraftarı olan Persepolis, Asya Şampiyonlar Ligi finali rövanş maçında Japonya'nın Kashima Antlers takımını konuk etti. Mustafa Denizli'nin daha önce iki kez çalıştırdığı Persepolis'in maçı için 80 bin taraftar tribünlerdeki yerini aldı. Taraftarlar arasında 500'e yakın da kadın futbolsever vardı. 1979 İran Devrimi'nden bu yana kadınlar, erkeklerin olduğu turnuvalara giremiyordu.

JAPON EKİP KAZANDI

Sosyal medya hesaplarında statlardaki kadın taraftarların, futbolcuların yakınları ile kadın futbol takım oyuncuları olduğu iddia edilirken, İranlı ISNA haber ajansı kadınlara 850 kişilik kontenjan ayrıldığını kaydetti. Persepolis, ilk maçta rakibine 2-0 yenilmişti. Önceki günkü maç 0-0 sona erdi ve finali Japonya'nın Kashima Antlers takımı kazandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Japonya İran Spor Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (19)

KRAL:

Bence herkes iranı örnek alsın bazı konularda. müslüman ülkede genelev olmaz, kumarhane piyango loto olmaz, içki olmaz, faiz olmaz, cinsel istismarcılar üç yıl yatıp çıkamaz, ve daha büssürü şey. sırf yönetenler hata yapıyor diye sistemi eleştiremezsiniz. kaldı ki herifler kendi aracını yapıyor kendi elektroniğini üretiyor herşey kendinin. biz neyiz ki onları eleştiriyorsun?

17
12
yanıtYanıtla
türk:

kral irana git öyleyse

yanıt0
yanıt1
Kral:

Kadın ve erkek esit degildir cunku biri erkek digeri kadin, kadin ve erkegin her alanda eşit oldugunu savunan otomobil ve kamyonun da eşit oldugunu savunmuş olurki bu da genel kabul edilemez çünkü kadinin ve erkegin donanmasi bile farkli yapilmistir donanmaya göre yapıları farklidir eger giyim konusuna gelirsek bir kadinin ve erkegin nasil giyinmesi getektigi devlet karışamaz bu anlayişa katılıyorum çünkü kadını da erkegide yaratan ona özellikler veren onu donatan devlet degil ALLAHTIR ONUN ICIN KADININ VE ERKEGIN NASIL GIYINMESI GEREKTIGI DIN BELIRLER, ISTE BURDA KİŞİ HANGİ DİNE INANIYORSA O DINE GÖRE GIYINMESI GEREKIR EĞER ISLAMA INANIYORSA ISLAMIN KURALKARINA GORE GIYINMELI

10
5
yanıtYanıtla
süper:

spüersin valla çok güldürdün beni harika yorum

yanıt2
yanıt1
Ersin:

İrandaki şirket fabrikasına her ay 1 hafta gidiyorum. İçler acısı trajedi var iranda nerdeyse çalışanların çoğu ülkeden kaçmak istiyor fakirlik heryerde ama ülkeyi yöneten mollaların aileleri hep avrupada veya kanadada onlara fakirlik yok . Baskıyı kuranlar din pazarlayanlar refah içinde onların baskısı halka

11
3
yanıtYanıtla
EREN:

Laik olmayan devlet''te kadın erkek eşit olamaz. Herkes''in dini kendine. Kadın erkek eşittir. Kadının ne giyip giymeyeceğini kendisi belirler devlet belirleyemez. Allah bizi cehalet''ten cahil insanlardan Din tüccarlarından korusun. Atatürk''ün ilkeleri yolunda gitmeye devam edeceğiz. Atatürk lafını duyunca dinsiz derler bazı din tüccarları. Çok şükür Müslümanız.

5
8
yanıtYanıtla
ELHAMDULİLLAH:

Müslümanız ama Sayın Devlet büyüklerimiz zamanında türbanı yasaklamadı mı? yani devlet karar verdi kimin ne giyeyemeceğine. yüzbinlerce memur öğrenci hatta milletin vekili bile mağdur oldu, sayıları az olmakla beraber imkanı olan öğrenciler viyanada falan okudu, yazık geneli okuyamadı. bu mu Atatürkçülük?Efendiler M. Kemal Atatürk böyle olsun ister miydi? Kesinlikle bu ülkede kimsenin Atatürk''e dil uzatmaya hakkı yok. Ancak onun arkasına sığınan sürekli dini eleştiren kişilere tavım. nokta

yanıt6
yanıt3
Hasan:

Laik''lik deyip'' de, insanların kıyafetlerine karışıldığı zamanları''da gördük aslan parçası geç sen onları. Birde kadın erkek eşit deyip, kanunda pozitif ayrımcılık diye bir şey çıkarıp eşitlikten bahsetmek çok komik oluyor, ayrımcılığın pozitifi nasıl oluyor ayrımcılık ayrımcılıktır.

yanıt3
yanıt3
Senbil:

Din bir yaşam tarzıdır kimin yolundan giderseniz o yol sizin dininizdir vesselam..

yanıt0
yanıt0
Senbil:

Din bir hayat nizamıdir yaşadıgınız hayat kimin nizamına uyuyorsa dininizde odur vesselam..

yanıt1
yanıt0
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title