Haberler

Kritik 3'lü Zirve Öncesi Erdoğan, Ruhani ile Görüştü

Güncelleme:

Suriye konulu üçlü zirve öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin görüşmesi sona erdi.

Dün Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de Ankara'da İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmesi sona erdi.

BASINA KAPALI GERÇEKLEŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 10.55'te başlayan görüşme basına kapalı gerçekleşti.

PUTİN İLE RUHANİ DE GÖRÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Liderler Zirvesi için bulundukları Ankara'da bir araya geldi.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Görüşme sonrasında Suriye konulu "Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde yapılacak. Çalışma yemeğinin ardından Erdoğan, Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

RUHANİ, DÜN SAAT 19.35'TE ANKARA'YA GELMİŞTİ

Dün Ankara'ya gelen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 19.35'te Esenboğa Havalimanı'na indi. Ruhani'yi, havalimanında Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard'ın yanı sıra çok sayıda yetkili karşıladı.

İKİ LİDER, EN SON İSTANBUL'DA BİR ARAYA GELDİ

Erdoğan ve Ruhani en son 7 Mart'ta telefonla görüşmüştü. İki lider, başta Doğu Guta olmak üzere Suriye'deki son gelişmeleri ela almış, Doğu Guta'daki dramın son bulması için ateşkesin hayata geçirilmesi çabalarının hızlandırılması konusunda mutabık kalmışlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi kapsamında İstanbul'da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile 13 Aralık 2017'de Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde bir araya gelmişti.

ÜÇLÜ ZİRVE DAHA ÖNCE SOÇİ'DE YAPILMIŞTI

"Suriye" konulu üçlü zirve daha önce 22 Kasım 2017'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin katılımıyla Soçi'de yapılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title