Haberler

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad: "İran'da, ABD'de Olduğu Gibi Homoseksüeller Yok"

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, "İran'da Homoseksüellere Kötü Muamele Ediliyor mu? " Sorusuna, İran'da, ABD'de Olduğu Gibi Homoseksüeller Olmadığı Cevabını Verdi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, "İran'da homoseksüellere kötü muamele ediliyor mu?" sorusuna, İran'da, ABD'de olduğu gibi homoseksüeller olmadığı cevabını verdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gelen İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Columbia Üniversitesi'ndeki konuşmasında, İran'da homoseksüel olmadığını söyledi. Üniversitedeki dinleyicilerin uğultuları arasında, İran'da homoseksüellere nasıl davranıldığına dair bir soruya Ahmedinecad, "İran'da, sizin ülkenizde olduğu gibi homoseksüeller yok. İran'da homoseksüel olduğuna dair birinin size bir şey söylediğini bilmiyorum" cevabını verdi. Ahmedinecad, Uluslararası Af Örgütü'nün İran'da

bu yıl içinde aralarında homoseksüellerin de olduğu 200 kadar kişinin idam edildiği yönündeki iddialarına meydan okudu. Ahmedinecad, "ABD'de idam cezası yok mu? Fazlasıyla var. İran'da da var" diye konuştu.

(AFP-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title