Haberler

İran: "Cami Bombacıları ABD ve İngiltere Tarafından Eğitilmiş"

İran, Geçtiğimiz Ay Şiraz'da Bir Camide Meydana Gelen Patlamayla İlgili Tutuklanan 12 Kişinin, ABD ve İngiltere Tarafından Eğitilip Finanse Edildiklerini Söyledi.

İran, geçtiğimiz ay Şiraz'da bir camide meydana gelen patlamayla ilgili tutuklanan 12 kişinin, ABD ve İngiltere tarafından eğitilip finanse edildiklerini söyledi.

Adalet Bakanlığı Söczüsü Ali Rıza Cemşidi 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısıyla ilgili tutuklanan kişilerin "ajan" olduklarını ve "en ağır şekilde cezalandırılacaklarını" söyledi.

Tahran'da bir basın toplantısı düzenleyen Cemşidi, "Tutuklanan kişiler yabancılarla, özellikle de İngiltere ve ABD ile ilişkili olduklarını açık bir şekilde itiraf ettiler" dedi.

Sözcü Cemşidi, "Bomba yapımı konusunda yabancılardan eğitim almışlar. Ayrıca banka hesapları üzerindeki incelemelerde, yabancıların teröristlere mali destek sağladığı da açık bir şekilde ortaya çıkarıldı. Tutuklanan şahışlar da bunların hepsini itiraf ettiler" dedi.

Cemşidi, yeni bombalı saldırıların hazırlığını yapan sözkonusu şahısların tutuklanmaları sırasında patlayıcı maddeler ile bomba yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiğini belirtti.

Adalet Bakanlığı Sözcüsü ayrıca, İran'ın; 12 Nisan'taki bombalı saldırıyla ilgili olarak ABD ve İngiltere'ye karşı yasal işlem başlatabileceğini söyledi.

(İHA-İB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title