Haberler

İran, ABD'yi 3. Dünya Savaş Çıkarma Peşinde Olmakla Suçladı

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi Üyesi Ayetullah Ahmed Hatemi, ABD Başkanı George W. Bush'un İran'ı tehdit eden son sözlerine sert tepki gösterdi.

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi Üyesi Ayetullah Ahmed Hatemi, Tahran Üniversitesi'nde verdiği Cuma Hutbesi'nde ABD Başkanı George W. Bush'un İran'ı tehdit eden son açıklamalarını sert bir dille kınadı.

Ünlü filozof ve hekim İbn-i Sina'nın "Ben öküzden korkuyorum; çünkü silahı var, ama aklı yok" şeklindeki sözünü aktaran Hatemi, "Eğer endişe edilecekse, ABD'nin zorbalığından endişe edilmeli, ki dünyanın her bölgesine müdahale ediyor ve dünyanın muhtarı olmak istiyor. Allah'ın izniyle bu, hiçbir zaman olmayacak" diye konuştu.

Bush'un önceki günkü basın toplantısında dünya liderlerine hitaben, "3. dünya savaşını önlemek istiyorsanız, İran'ın nükleer silah elde etmesini engelleyin" şeklindeki sözlerini kınayan Hatemi şunları söyledi: "Bu, ABD'nin Firavunca doğasında var ve 3. dünya savaşının altyapısını hazırlamak istiyor. Eğer dünya güvenliğini ve barışını tehdit eden bir tehlike varsa, o da sınırsız istekleri olan kibirli ABD yöneticileri ile onların atom bombalarıyla dolu cephanelikleridir."

ABD tehditleri karşısında dünyaya uyarıda bulunan Hatemi, "Dünya bilmelidir ki mesele İran meselesi değil. Eğer ABD'nin savaş tamtamları karşısında durulmazsa, yangının dumanı hem ABD'nin hem de meseleye bigane kalanların gözünü yakacaktır" şeklinde konuştu.

İran'ın nükleer enerji faaliyetleri ile ilgili ABD, İsrail ve müttefiklerinin iddialarının asılsız olduğuna işaret eden Hatemi, "Defalarca ilan ettik, ama yeri gelmişken tekrar ediyorum. Bizim savunma doktrinimizde atom bombalarına yer yoktur" diye konuştu.

"Bizim fıkhımız, düşman ile savaşta, onların suyunu kesmeyin, çocuk ve kadınlarını öldürmeyin, hatta ağaçlarını bile kesmeyin diyor. İşte bu fıkıh, bizim kitle imha silahlarını edinmemize izin vermiyor" diyen Hatemi, atom bombasına ihtiyaç duymadıklarını yineledi.

Hatemi, sahip oldukları insan gücü ve diğer yetenekler ile muhtemel düşman saldırısını ağır bir yenilgiye uğratacaklarını söyledi.

Hatemi, düşmanların tüm engellemelerine rağmen Hazar Zirvesi'ni düzenleyerek büyük bir başarıya imza attıklarını sözlerine ekledi.

(SS-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title