Haberler

İran, ABD'nin Suçlamalarını Reddetti

İran, Irak'ın Erbil Kentinde ABD Askerleri Tarafından Tutuklanan 5 İranlı'nın Devrim Muhafızları Ajanı Oldukları İddialarını Reddetti.

İran, Irak'ın Erbil kentinde ABD askerleri tarafından tutuklanan 5 İranlı'nın Devrim Muhafızları ajanı oldukları iddialarını reddetti.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni gazetecilere yaptığı açıklamada, "Konsolosluk işleri yapıyorlardı. Bunlar, işlerini kanunlara göre yapan işçiler. Amerikalıların iddiaları yanlıştır. Yaptıkları yasadışı hareketi haklı çıkaracak bir ortam oluşturmak istiyorlar" diye konuştu.

Perşembe günü Irak'ın Erbil kentindeki bir İran ofisine ABD askerleri tarafından baskın düzenlenmiş, 6 İranlı tutuklanmıştı. Tutuklananlardan biri daha sonra serbest bırakılmıştı. ABD, tutukluların Devrim Muhafızları'yla bağlantıları olduğunu ve hiçbirinin diplomatik pasaportları olmadığını öne sürmüştü.

(AFP-SŞ-SŞ-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title