Haberler

İran, ABD'nin Irak'ta Başarısızlığı Kabul Etmesini İstedi

İran, ABD'nin Irak'ın Güvenliği Konusunda Kendisiyle Yapacağı Görüşmede İlerleme Sağlanmasını İstiyorsa Irak'ta Başarısız Olduğunu Kabul Etmesi Gerektiğini Bildirdi.

İran, ABD'nin Irak'ın güvenliği konusunda kendisiyle yapacağı görüşmede ilerleme sağlanmasını istiyorsa Irak'ta başarısız olduğunu kabul etmesi gerektiğini bildirdi.

İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki, ABD-İran arasında 28 Mayıs'ta yapılacak görüşmeye işaret ederek, "Eğer Amerikalılar Irak'taki politikalarının başarısız olduklarını kabul eder, mevcut durumu düzeltmek için ciddi bir niyeti olduğunu gösterir ve Irak'ın güvenliği için Irak halkı ve hükümetine yardım ederse bu görüşmelerde ilerleme sağlanır" dedi.

ABD ve İran büyükelçileri, 28 Mayıs'ta Irak'ta görüşme yapacak. Her iki taraf da görüşmede sadece Irak'ın güvenliği konusunun ele alınacağını, başka konuların görüşülmeyeceğini kaydediyor. İki ülke arasında diplomatik münasebet yok.

(AFP-EA-EA-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title