Haberler

İran-abd Görüşmeleri

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ABD'nin Resmi Talebinden Sonra Bu Ülke ile Masaya Oturduklarını Bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ABD'nin resmi talebinden sonra bu ülke ile masaya oturduklarını bildirdi.

Yurt gezisi kapsamında İsfahan'da üniversite öğrencilerine hitaben bugün bir konuşma yapan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, ABD'nin tekrarlanan talepleri doğrultusunda bu ülke ile masaya oturmaya karar verdiklerini belirtti. "ABD ile müzakere, bu ülkenin 40 kez görüşme isteğinden sonra gerçekleşti" ifadelerini kullanan Ahmedinecad, resmi bir talep olmaksızın bu ülke ile görüşme yapmalarının söz konusu olmayacağını daha önce defalarca karşı tarafa iletkilerini söyledi. ABD ile görüşme kararlarını ilkelere

bağlı, akıllıca ve onurluca bir karar olarak niteleyen Ahmedinecad, görüşmede sadece Irak'ın güvenliği konusunun ele alınması konusunda karara vardıklarını bildirdi. Ahmedinecad, "Görüşmelerin sınırları ve konusu bellidir ve bu şartlar çerçevesinde olmalıdır" diye konuştu.

Görüşme sonrası İran Öğrencileri Haber Ajansı'nın (İSNA) sorularını cevaplayan Ahmedinecad, müzakere sonuçlarının henüz netlik kazanmadığını ancak Irak halkının yararına olması için çaba gösterdiklerini ve bunu arzu ettiklerini söyledi.

Görüşmede İran'ın nükleer programının ele alınıp alınmadığı ile ilgili soruya karşılık olarak Ahmedinecad, "Nükleer programın bugünkü görüşmeyle hiçbir ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.

İran'ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Kazimi Kumi ve ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker başkanlığındaki iki ülke heyetleri arasında Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin bürosunda bugün yapılan görüşme tarihi bir özellik taşıyor. Taraflar, 27 yıl aradan sonra ilk kez resmi olarak doğrudan masaya oturmuş oldular. Iraklı kaynaklar görüşmenin dostane bir havada geçtiğini açıklarken, müzakerelerin devam edip etmeyeceğine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi. ABD tarafı da görüşmeyi olumlu bir adım olarak

niteledi.

(SS-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title