Haberler

İran'a Doğalgaz Sevkıyatının Durdurulması

Türkmenistan, İran'a Yönelik Doğalgaz Sevkıyatını Durdurmasının 'Hattın Onarım Çalışmalarından' Kaynaklandığını, Bunun Teknik Bir Süreç Olduğunu Açıkladı.

Türkmenistan, İran'a yönelik doğalgaz sevkıyatını durdurmasının ''hattın onarım çalışmalarından'' kaynaklandığını, bunun teknik bir süreç olduğunu açıkladı.

Türkmenistan'ın İran'a doğalgaz sevkıyatını tamamen durdurduğu yönündeki haberleri yalanlayan Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili basın bildirisi yayınladı.

Bildiride, Türkmenistan Petrol-Doğalgaz Sanayi ve Doğal Kaynaklar Bakanı Baymırat Hocamuhammedov'un açıklamalarına yer verildi. İran'a verilen doğalgazın kesintiye uğramasının geçici olarak, teknik arızadan kaynaklandığını açıklayan Hocamuhammedov, ''Kesin konuşmak gerekirse, burada doğalgaz boru hattının devamlı kullanımına bağlı olarak onarım çalışmalarının yapılması gerekiyordu. Bu normal bir teknik süreç'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title