Haberler

Iraklı Türkmenler de Silahlanıyor

Irak'ta Saldırıların Hedefi Olan Türkmen Yoğunluklu Beşiri Köyü, ABD Denetiminde Bulunan Gönüllü Halk Hareketi Uyanış Konseyleri'nin Himayesine Alındı.

Irak'ta saldırıların hedefi olan Türkmen yoğunluklu Beşiri köyü, ABD denetiminde bulunan gönüllü halk hareketi Uyanış Konseyleri'nin himayesine alındı.

Türkmenler, daha önce baskı ve tehdit altında olduklarını, silahlanmaya hazır olduklarını belirtirken, ülkenin kuzeyindeki Kerkük'ün Türkmen yoğunluklu Beşiri köyü, son dönemlerde çeşitli silahlı unsurların saldırısına hedef olmuştu.

Saldırıların hedefindeki köy, bugün ABD ordusunun önerisi ile gönüllü halktan oluşturulan Uyanış Konseyleri'nin bir alt kanadı olan Destek Gücü'nün himayesine alındı.

Türkmen ve Arap çevrelerden oluşan silahlı Destek Gücü üyelerinin Beşiri'de düzenlenen yemin törenine, Irak'taki ABD ordusunun Kerkük 101. Piyade Tugay Komutanlığı Sözcüsü General Davit Pascal, Kerkük İl Emniyet Müdürü General Cemal Tahir, Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Abdulrahman ile bazı yere yöneticiler katıldı.

Beşiri ve çevresindeki asayişten sorumlu tutulan Destek Gücü'nün, bir süre sonra Emirli köyünde de oluşturulacağı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde İHA'ya açıklamalarda bulunan Kerkük İl Meclisi Türkmen Üyesi Hasan Turhan, Irak'ın batısında oluşturulan El-Ambar Kurtuluş Konseyi ile ülkenin belli bölgelerinde faaliyet gösteren silahlı halk hareketi Uyanış Konseyleri'nin benzerini kendilerinin de oluşturmak istediğini ifade ederek, bu silahlı gücü, baskı ve tehdit altında olduklarını belirttiği Türkmenlerin güvenliği için talep ettiklerini belirtmişti.

Beşiri köyünde oluşturulan Destek Gücü'nün bir benzerinin, geçen yıl patlayıcı yüklü bir kamyonla düzenlenen saldırıya hedef olan Emirli köyünde de oluşturulacağı kaydediliyor.

Geçen yıl Emirli'de düzenlenen bombalı saldırıda 152 Türkmen hayatını kaybederken, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 260 Türkmen de yaralanmıştı.

Öte yandan, kent yetkilileri bu durumu olumlu karşılarken, bazı çevreler bu tür silahlanmanın ülkede yeni bir tehlikeye yol açabileceğini belirtiyor.

(SK-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title