Haberler

Iraklı Milletvekilleri Avrupa'da Federalizmi Öğrendi

Aralarında Kürt Milletvekillerinin de Bulunduğu Irak Parlamentosu'nun 12 Üyesi, İspanya'da Özerklik Sistemini, Almanya'da İse Federalizmi Öğrendi.

Aralarında Kürt milletvekillerinin de bulunduğu Irak Parlamentosu'nun 12 üyesi, İspanya'da özerklik sistemini, Almanya'da ise federalizmi öğrendi.

Irak Parlamentosu'nun 12 üyesi, BM ve Almanya'daki Friedrich Naumann Vakfınca tarafından düzenlenen bir program çerçevesinde İspanya'da özerklik sistemi, Almanya'da ise federalizm konusunda bilgilendirildi.

Şii, Sunni ve Kürt milletvekillerinin de yer aldığı Irak heyeti, merkez hükümetten bölgelere yetki transferi konusunda AB'nin en belirgin örnekleri oluşturan İspanya ve Almanya'da düzenlenen seminerlere katıldılar.

İspanya'nın önde gelen gazetelerinden La Vanguardia, bu konudaki haberinde Iraklı milletvekillerinin Madrid'de özellikle İspanya'da doğal kaynaklardan sağlanan gelirlerin nasıl dağıtıldığı ile ilgilendiklerini belirtirken Irak'taki petrol gelirlerine ilişkin tartışmaları anımsattı.

Ancak gazete, Iraklıların dikkatini en çok çeken konuyu, İspanya'daki özerklik modelinin asimetrik oluşunun, yani Katalonya gibi bazı özerk bölgelerin diğer bölgelerden daha çok yetkiye sahip olmasının oluşturduğunu yazdı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title