Haberler

Iraklı Mahkumlara Bayram Affı

Irak'ta ABD Güçlerinin Aldığı Karar Doğrultusunda, Ramazan Bayramı Dolayısıyla Serbest Bırakılmasına Karar Verilen 315 Mahkum Bugün Özgürlüğüne Kavuştu.

Irak'ta ABD güçlerinin aldığı karar doğrultusunda, Ramazan Bayramı dolayısıyla serbest bırakılmasına karar verilen 315 mahkum bugün özgürlüğüne kavuştu.

Yeşil Bölge'deki Zafer Meydanı'na getirilen 315 mahkum, düzenlenen törenle serbest bırakıldı. Törene katılan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi, "Mahkumların serbest bırakılmasından büyük mutluluk duyduk. Sorunları çözmek için elimizden geleni yapacağız. ABD ve Irak cezaevlerini bu şekilde boşaltmayı temenni ediyoruz. Birçok kişinin suçsuz yere orada kaldığının farkındayız, ama bazı durumlarda seçme şansı olmuyor" dedi. El Ambar kentinde terörle mücadele veren Ebu Riyse aşiretinden Ahmet Ebu

Riyse ise, "El Ambar'da eskisi gibi terör olayları yaşanmadığını belirtmek istiyorum. Şu anda cezaevinden çıkan mahkumlar gibi, diğer mahkumların da özgürlüklerine kavuşarak evlerine dönmesini diliyorum. Serbest kalan mahkumların ise silahlı grupların ve terör örgütlerinin yalanlarına kanmayıp, düzenli bir hayat sürdürmeleri gerektiğini belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Öte yandan, özgürlüğüne kavuşan mahkumlardan Seyf Salah Mehdi ise, "25 Şubat'ta, Bağdat'ın El Azamiye bölgesinde işyerimden evime dönerken kontrol noktasında gerçekleşen patlama sonrası beni şüpheli olarak gözaltına aldılar. 8 ay cezaevinde kaldım. Cezaevinde kaldığım süre içinde ABD'lilerin herhangi bir kötü muamelesine maruz kalmadım" dedi.

(AR-CY-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title