Haberler

Iraklı Liderlerin Ortak Bildirisinin Ayrıntıları

Iraklı Sünni, Şii ve Kürt Liderlerin, Ülkedeki Derin Siyasi Çatlakların Giderilmesi ve Ulusal Uzlaşmaya Varılması İçin Çok Önemli Olan Bazı Yasalarda Uzlaşma Sağladığı Bildirildi.

Iraklı Sünni, Şii ve Kürt liderlerin, ülkedeki derin siyasi çatlakların giderilmesi ve ulusal uzlaşmaya varılması için çok önemli olan bazı yasalarda uzlaşma sağladığı bildirildi.

Iraklı yetkililer, liderlerin, eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in Baas partisinin eski üyelerinin kamuda ve orduda görev almasının önündeki bazı engelleri hafifletecek bir anlaşma yaptıklarını belirtti.

Yetkililer, liderlerin, yerel seçimlerin düzenlenmesi ve Sünnilerin baş talepleri arasında bulunan; haklarında hiçbir suçlama olmadan gözaltında tutulanların serbest bırakılması konularında uzlaşmaya vardıklarını da söyledi.

Irak'ın Şii Başbakanı Nuri El Maliki'nin basın danışmanı Yasin Mecid, liderlerin kabinenin halihazırda mutabık kaldığı, ancak henüz meclise gitmeyen petrol yasası tasarısını da onayladığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title