Haberler

Iraklı Aileler İngiliz Askerleri Aleyhine Londra'da Dava Açtı

Bir Grup Iraklı Aile, Yakınlarının İngiliz Askerleri Tarafından İşkence Yapılarak Öldürüldüğü İddiasıyla Sorumlular Aleyhine Yasal İşlem Başlatılması İçin Londra Yüksek Mahkemesi'nde Dava Açtı.

Bir grup Iraklı aile, yakınlarının İngiliz askerleri tarafından işkence yapılarak öldürüldüğü iddiasıyla sorumlular aleyhine yasal işlem başlatılması için Londra Yüksek Mahkemesi'nde dava açtı.

Mahkemeye sunulan belgelerde görgü tanıklarının ifadeleri, ölüm belgeleri ve cesetlerin görüntüleri yer alıyor. Belgelerin kapsamlı bir davanın açılmasını gerektirdiğine karar verilmesi halinde Yüksek Mahkeme, hükümeti bağımsız bir soruşturma başlatmaya mecbur bırakabilecek.

İngiliz Savunma Bakanlığı, 2004'te Irak güneyindeki Mecar el-Kabir bölgesinde İngiliz güçlerinin pusuya düşürülmesinin ardından gelişen olaylarda ordunun yanlış bir eylemde bulunmadığını açıklamıştı.

Ancak hastane çalışanlarının ifadelerinde, İngiliz askerleri tarafından teslim edilen cesetlerde, boğulma ve asarak idam dahil çeşitli yara izleri tespit edildiği belirtilmişti.

(AFP-İB-İB-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title