Haberler

Irak Yeni Meclis Başkanı El-Halbusi Erbil'de

Irak Meclisi’nin yeni Başkanı Muhammed El-Halbusi Kürt yetkililerle temaslarda bulunmak için bu sabah Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) başkenti Erbil’e ulaştı.

Irak Meclisi'nin yeni Başkanı Muhammed El-Halbusi Kürt yetkililerle temaslarda bulunmak için bu sabah Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) başkenti Erbil'e ulaştı.

Başta Irak yeni hükumeti olmak üzere Bağdat - Erbil ilişkileri ve siyasi gelişmeleri ele alacak olan El-Halbusi başkanlığındaki heyet (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Mesut Barzani ve IKBY Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani ile bir dizi temaslarda bulunacak.

Geçen Mayıs ayında Irak'ta yapılan genel seçimlerin ardından kurulan yeni meclis başkanı seçilen El-Halbusi, IKBY'ye yaptığı ilk resmi ziyaretin bir gün süreceği öğrenildi.

15 Eylül'de meclis başkanlığına seçilen El-Halbusi Erbil'den önce, aylardır gösterilere sahne olan Basra ve Anbar kentlerini ziyaret etmişti. - ERBİL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erbil Irak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title