Haberler

Irak ve İranlı Hastalar Hakkari'de Şifa Buluyor

Irak ve İran'a sınırı bulunan Hakkari'deki devlet hastanesi, yurt dışından gelen hastalara da sağlık hizmeti sunuyor.

Irak ve İran'a sınırı bulunan Hakkari'deki devlet hastanesi, yurt dışından gelen hastalara da sağlık hizmeti sunuyor.

Son yıllarda yeni polikliniklerin açıldığı ve nitelikli sağlık personellerinin görevlendirilmesi ile sağlık hizmeti kalitesinde çıtayı yükselten Hakkari Devlet Hastanesi, komşu ülkelerdeki birçok hastanın tercih ettiği hastanelerden biri oldu.

Bölgedeki hastaların yanı sıra komşu ülkelerden de tedavi için kente gelenler burada şifa arıyor.

Hakkari Devlet Hastanesi, bir yıl içerisinde çoğunluğu İran ve Irak uyruklu olan yaklaşık bin yabancı hastaya da hizmet verdi.

Hakkari'de burun estetiği ameliyatı oldu

Irak'ın Duhok kentinden burun estetiği ameliyatı için hastaneye gelen Bemal Shaban (26) burada yapılan işlemlerin ardından ameliyata alındı. Başhekim Yardımcısı Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Aydın tarafından yapılan ameliyat başarıyla gerçekleştirildi.

Aydın, yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıldır Hakkari Devlet Hastanesinde büyük keyifle hizmet verdiğini söyledi.

Bu süre zarfında hastanede estetik burun ameliyatları, göz kapağı ameliyatları, kepçe kulak düzeltilmesi gibi birçok estetik ameliyatını başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Aydın, şöyle dedi:

"Hastamız Bemal de burun estetiği ameliyatı için Irak'tan hastanemize başvurdu. Kendisi Irak vatandaşı. Ameliyatımız başarılı şekilde sonuçlandı. Hastanemize son bir yılda yaklaşık bin yabancı uyruklu hasta başvuru yaptı. Bunların içerisinde Suriye, İran, Almanya, Fransa hatta Arjantin uyruklu olmak üzere çoğunluğunu Irak vatandaşları oluşturmaktadır."

Bunun mutluluk verici bir durum olduğunu dile getiren Aydın, "Hizmet kalitemizin yüksek olması, modern tıbbi donanımlarımız, ayrıca sağlık personelimizin de özverili çalışması göz önüne alındığında çevre şehirlerden yurt dışından hasta başvurularının artacağını düşünmekteyiz. Hemen hemen her alanda birden fazla uzman hekimlerimiz hastanemizde çalışmaktadır." diye konuştu.

Shaban da Irak'ın Duhok kentinden buraya geldiğini dile getirerek, "Burada iyi doktorların olduğunu duyduk. Estetik burun ameliyatı için geldim. Elhamdülillah, iyi bir ameliyat geçirdim, sorunsuz şekilde. Güzel hizmet aldık, teşekkür ederim. Benden önce de Duhok'tan buraya hastalar geliyordu." ifadesini kullandı.

Hasta yakını Celal Taş da hastanede güzel karşılandıklarını bu yüzden sağlık görevlileri ve hastane yönetimine teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title