Haberler

Irak'taki Şiddet Olayları

Irak'ın Musul kentinin güneyi ile başkent Bağdat'ın farklı yerlerinde düzenlenen saldırılar sonucu 1'i subay 3 kişinin öldüğü, 2'si asker 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığına bağlı Hızlı Müdahale Güçlerinde görevli binbaşı Safi Nureddin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yabancı uyruklu DEAŞ'a bağlı keskin nişancıların, Musul'un güneyindeki Dendan bölgesinde yüksek binaların çatılarına konuşlandırıldıklarını söyledi.

Nureddin, DEAŞ'lı keskin nişancıların Irak güçlerini hedef alması sonucu bir yüzbaşı ile 2 askerin hayatını kaybettiğini belirtti.

Irak güçlerinin, kentin batı yakasını tümüyle ele geçirme konusundaki kararlılığını gördükçe örgütün daha sert direndiğini ifade eden Nureddin, "Askeri birlikler, güneyden kuzeye doğru ilerliyor ve DEAŞ'ı hezimete uğratarak dördüncü köprüde kontrolü sağlamak için çalışıyor. ABD'nin örgütü hedef alan hava saldırılarının yanı sıra Ed-Devvase ve Babu'l Ebyad bölgelerinde sıcak çatışmalar yaşanıyor." dedi.

Nureddin, ABD'nin desteği ve izlenen yeni taktikler ile batı yakasını kurtarma operasyonlarının, doğu bölümünün kurtarılması sürecinden daha hızlı ilerlediğine dikkati çekti.

Öte yandan, Bağdat Emniyet Müdürlüğünde görevli yüzbaşı Nezhan el-Hudar, başkent Bağdat'ın Eş-Şüheda ve Ed-Devra semtlerinde eş zamanlı düzenlenen bombalı saldırılar sonucu 2 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını aktardı.

Hudar, başkentin kuzeyinde Bub eş-Şam bölgesinde yol kenarına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu da 3 kişinin yaralandığını belirtti.

Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Bağdat, sık sık şiddet olayları ve bombalı saldırılara sahne oluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bağdat Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title