Haberler

Irak'taki Saldırıyı Kınayan Türkiye, Ambulans Uçak Gönderiyor

Irak'ın Yusufiye Kasabasında Bugün Düzenlenen ve Yaklaşık 30 Kişinin Öldüğü, 110 Kişinin de Yaralandığı Saldırıyı Şiddetle Kınayan Türkiye, Yaralılardan Bir Kısmının Nakli İçin Bağdat'a Bir Ambulans Uçak Gönderiyor.

Irak'ın Yusufiye kasabasında bugün düzenlenen ve yaklaşık 30 kişinin öldüğü, 110 kişinin de yaralandığı saldırıyı şiddetle kınayan Türkiye, yaralılardan bir kısmının nakli için Bağdat'a bir ambulans uçak gönderiyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden intikal eden bilgilere göre saldırının, Türkmen Karakol aşiretinin yaklaşık 3 bin mensubunun katıldığı bir toplantısı sırasında gerçekleştirildiğinin anlaşıldığı'' belirtildi.

Saldırıda yaralanan Irak vatandaşlarından bir kısmının tedavi amacıyla Türkiye'ye nakillerini sağlamak için bir ambulans uçağın Bağdat'a gönderilmesi için hazırlıklara başlandığının kaydedildiği açıklamada, şöyle denildi:

''Saldırının, Bağdat ve Basra'da Çok Uluslu Güç tarafından kullanılan üs ve binaların Irak hükümetine devri suretiyle Irak halkının egemenliğine tam olarak kavuşma yolunda önemli bir adım atılmasının hemen ardından gerçekleştirilmesi dikkati çekmiştir.

Ocak ayının sonunda düzenlenmesi öngörülen ve Irak'taki siyasal süreç açısından kritik bir önem taşıyan yerel seçimlere giden süreçte Irak'ı istikrarsızlaştırmayı amaçlayan bu gibi menfur terör eylemlerinin yoğunlaşmasından endişe duyulmaktadır.

Irak halkının demokratikleşme ve barış içinde birarada yaşama arzusunu kırmayı amaçlayan bu alçakça terör saldırısını şiddetle kınıyor, bu hassas süreçte tüm Iraklılar'a birlik ve beraberlik içinde sağduyu ve soğukkanlılıkla hareket etme çağrısında bulunuyoruz.''

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title