Haberler

Irak'taki Çatışmalar

IKBY Başkanı Barzani, ABD Başkanı Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi emekli general Allen'le bir araya geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi emekli general John Allen'i kabul etti.

Barzani'nin resmi konutunda basına kapalı gerçekleşen görüşmede ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, ABD Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones ve Erbil Başkonsolosu Joseph Pennington ile askeri yetkililer de hazır bulundu.

Görüşmenin detaylarının yayımlandığı IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde konuşmasına yer verilen Allen, Peşmerge güçlerinin, Musul'a bağlı Zummar, Rabia ve Şengal bölgelerinde elde ettiği başarılardan dolayı Barzani'yi tebrik etti. Peşmergenin "kahramanca" mücadelesiyle IŞİD teröristlerini hezimete uğrattığını belirten Allen, Barzani'nin de terörle savaşta önemli bir rol oynadığını dile getirdi.

Peşmergenin, "IŞİD efsanesini" bitirdiğini vurgulayan Allen, ABD olarak Peşmerge güçlerine ve Kürt bölgesine desteklerini sürdüreceklerini bildirdi.

Allen, ayrıca evlerini terkeden yüzbinlerce aileye kapılarını açan Kürt Bölgesel hükümetinin, her türlü takdiri hak ettiğini kaydederek, "Bu çabalar, Kürdistan'ın dünyada önemli bir konum elde etmesini sağladı" ifadesini kullandı.

Mesut Barzani de konuşmasında ABD Başkanı Obama'ya ve Amerikan halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Paris'te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen terör saldırısına değinen Barzani, "Paris'teki gelişmeler, terörün bütün dünya için bir tehdit olduğunu gösterdi. Teröristler, herkesi hedef alan bir çabanın içinde. Ancak terörle mücadele yalnızca askeri yöntemlerle olmaz. Siyasi ve fikri açıdan da herkesin, bu tehdide karşı ciddi bir mücadele vermesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Barack Obama Erbil Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title