Haberler

Peşmerge Komutanı: Musul'a da Operasyon Düzenleyebiliriz

Güncelleme:

Peşmerge güçlerinin Irak'ın Musul kentine doğru ilerleyişini sürdürdüğü ve son bir ayda 60'tan fazla köyün kontrolünü ele geçirdiği belirtildi.


"300 İŞID MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ"

AA muhabirine konuşan Mahmur Cephesi Peşmerge Komutanı Albay Ziryan Şeyh Vesani, son iki günde üç köyü daha aldıklarını ve 10 kilometre ilerlediklerini söyledi. Çıkan çatışmalarda 300 IŞİD militanının öldürüldüğünü ileri süren Vesani, ayrıca çok sayıda askeri aracı ele geçirdiklerini kaydetti.

Musul'a 40 kilometre yaklaştıklarını aktaran Vesani, "Fransa ve Almanya'nın gönderdiği silahlarla savaşıyoruz. Mahmur çevresinde 60'tan fazla köyün kontrolünü sağladık. Üstlerimizden emir gelirse Musul'a da operasyon düzenleyebiliriz" dedi.

OPERASYON HAZIRLIĞI

Öte yandan Musul'un kuzeybatısındaki Rabia ve Zummar ilçelerini kontrolüne alan Peşmergenin, Yezidi nüfusun çoğunlukta olduğu Sincar (Şengal) ilçesini de IŞİD'in elinden kurtarmak için "büyük bir operasyona" hazırlandığı bildirildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Şeyhan İlçe Başkanı Ali Avni, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin emriyle Peşmergenin, 3 Ağustos'ta IŞİD'in eline geçen Sincar'ı kurtarmak için hazırlık yaptığını söyledi.

"IŞİD MUSUL'A DOĞRU GERİ ÇEKİLMEYE BAŞLADI"

Irak Parlamentosu'ndaki Yezidi Milletvekili Mahma Halil de Zummar ve Rabia'nın alınmasının ardından IŞİD'in bölgede Musul'a doğru geri çekilmeye başladığını dile getirerek, "Güvenlik güçleri, Sincar'a 17 kilometre uzakta olan bölgeye konuşlandı. ABD savaş uçaklarının hava desteği, silahlı Yezidiler ve Peşmergelerin ortak operasyonuyla Sincar kurtarılacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Sincar Dağı Almanya Fransa Musul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Amed:

Rabbim gücünüzü kuvvetinizi arttırsın.

34
10
yanıtYanıtla
ADIYAMALI02:

SENİN ÜSTLERİN KİM AMERİKA DEĞİLMİ SİZ BUSUNUZ İŞTE KUKLASINIZ SİZ KUKLA

12
24
yanıtYanıtla
ÖSO komutanı:

Aynel Arab Suriye’nin bir parçası ve öylede kalacak. Biz Suriye’yi bölecek tüm girişimlere karşıyız. Bu anlamda PYD’nin de gayesini çok iyi biliyoruz. Özgürlük mücadelemizi fırsata dönüştürmek isteyenlerle tıpkı Esed’le olduğu gibi savaşacağımzıdan kimsenin şüphesi olmasın.

2
23
yanıtYanıtla
KAHRAMANLAR:

YA ÜÇ BEŞ TANE HIRSIZ VE TİNERCİ KÜRD LERİN KARŞISINDA DAYANABİLİR Mİ ? MUSUL HASEKİ RAKKA TEL EBYAD AKDENİZE KADAR KÜRDİSTANDIR BUDA BU SAVAŞ IN GANİMETİ OLARAK KÜRTLERİN HAKKI DIR İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN

12
9
yanıtYanıtla
kobaniiii:

WALLA BU GAZLA IRAKI SURIYEYI TURKIYEYI KURDISTAN YAPICAKSIZNIZ ARADA IRANIDA KATARSINIZ OSMANLI GIBI 7 KITAYA HUKMEDERSINIZ

10
2
yanıtYanıtla
vatandaş:

Laf değil icraat gösterin, sizin çobanınız ıslığı nerden çalarsa oraya gidersiniz anca. Madem o kadar gücünüz vardı adamlar Erbil e yaklaşınca Abd ve Avrupa ya niye yalvardınız ?

7
5
yanıtYanıtla
mardinliAdınız Yazın:

adıyamanlı adii herif:))

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title