Haberler

Irak'taki Çatışmalar

ABD'nin Adana 2. Konsolosu Ruiz, Musul'un Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçan Yezidiler ile Silopi'de görüştü.

ABD'nin Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz, Musul'un Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Silopi ilçesine yerleşen Yezidileri ziyaret etti.

Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçen ve Silopi'ye 3 kilometre mesafede daha önce terör mağdurları için yapılan konutlar ile çadırlarda barınan Yezidiler ile görüşen Ruiz, durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

Ruiz, burada yaptığı açıklamada, Yezidilerin sorunları yerinde görmek için Şırnak'a geldiğini söyledi.

Daha sonra Silopi Belediyesi Eşbakanı Seyfettin Aydemir ve Başverimli Belde Belediye Başkanı Rabia Tekas ile ilçe merkezindeki Senan İdin Anadolu Lisesi yurdunda kalan Yezidileri de ziyaret etmek isteyen Ruiz'e, önceden izin alınmadığı gerekçesiyle polis izin vermedi.

Başverimli Belediye Başkanı Tekas'ın, Kaymakam Suat Demirci ile görüşmesi de sonuç vermeyince Ruiz, Yezidilerle görüşemeden okuldan ayrıldı. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Sincar Dağı Musul Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title