Haberler

Irak'ta Yeni Güvenlik Önlemleri

Şiddet olaylarına karşı yeni güvenlik önlemleri alan Irak'ın, Suriye'ye tüm gidiş-geliş uçak seferlerini askıya aldığı, İran ile da bir sınır kapısını da kapattığı bildirildi.

Bağdat Havaalanı'ndan bir yetkili, Suriye seferlerinin dünden itibaren en az 2 hafta boyunca askıya alındığı söyledi.

Irak Meclisi Savunma ve Güvenlik Komitesi Üyesi Hasan El Sunneyd de, bu olayın güvenlik planı kapsamında olduğunu ifade etti ve uçuşlara ne zaman yeniden başlanacağına "devletin karar vereceğini" bildirdi.

Suriyeli yetkililer ise, Şam-Bağdat arasında uçan tek havayolu olan Irak Havayolları'nın uçuşlarını durdurduğu haberlerini reddetti. Yetkililer, buna karşın bu firmanın, güvenlik açısından yetersiz olduğu ya da iniş izni olmadığı için uçuşlarının yasaklanacağını bildirdiler.

El Sunneyd, ayrıca İran sınırındaki Şiib Sınır Kapısı'nın, güvenlik planı hazırlıkları çerçevesinde kapatıldığını kaydetti.

Bağdat'taki yetkililer de, Aşura törenleri öncesinde hem Maysan'daki Şiib hem de Basra'daki Selamiye sınır geçiş noktalarının kapatıldığını açıkladılar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title