Haberler

Irak'ta Yeni Eğitim-öğretim Yılı Başladı

Irak'ta öğrenciler yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim yılına başladı.

Irak'ta öğrenciler yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim yılına başladı.

Irak Eğitim Bakanı Muhammed İkbal, yeni eğitim yılının başlangıcı dolayısıyla başkent Bağdat'ın Dora bölgesindeki bir okulu ziyaret ederek ilk ders zilini çaldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada İkbal'in, "Yeni eğitim-öğretim yılına bitmeyecek bir azim ve ümitle başlıyoruz. Bugün, özellikle terörden kurtulan bölgeler olmak üzere tüm illerimizde okullar kapılarını binlerce öğrenciye açtı." dediği aktarıldı.

Bağdat'ın Azamiye bölgesinde 2003'ten bu yana Arapçanın yanı sıra Türkçe eğitim veren Kardaşlık İlkokulu da yeniden öğrencilerle doldu.

AA muhabirine konuşan okul müdürü Sabah Ahmed, "Yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğrencilerimizi karşıladık. Yaşanan şiddet olaylarına rağmen eğitime devam ediyoruz." dedi.

Başkentteki güvenlik zafiyetinin okulları da etkilediğine dikkati çeken Ahmed, öğrencilerin kaçırılma ihtimalinden kaygılı olduklarını dile getirdi.

Öğrencilere yönelik herhangi bir olumsuz duruma karşı okul kapısında güvenlik güçlerinin nöbet tuttuğu görüldü.

Güvenlik zafiyetinden dolayı sık sık terör ve şiddet olaylarına sahne olan Bağdat'taki tüm okullar güvenlik güçleri tarafından korunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed İkbal Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title