Haberler

Irak'ta Şiddet Olaylarında 14 Kişi Öldü

Irak'ın başkenti Bağdat ve civarındaki şiddet olaylarında 14 kişi öldü.

Irak'ın başkenti Bağdat ve civarındaki şiddet olaylarında 14 kişi öldü.

Bağdat'ın Kazımiye semtindeki tarihi çarşı İsterbadi'ye düzenlenen havan saldırısında 4 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Polis yetkilisi Raşid El Samari, Mahmudiye semtindeki bir polis noktasına bozuk olduğu söylenerek traktörle çekilen bomba yüklü aracın patlaması sonucu 4 sivilin öldüğünü, 15'inin de yaralandığını söyledi.

Samari, Sünnilerin çoğunlukta olduğu Mahmudiye'de bir havan mermisinin meskun mahale düşmesi nedeniyle de aynı aileden bir kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını belirtti.

Amerikan ordusundan yapılana açıklamada da, Bağdat'ın güneyinde Yusufiye kasabası yakınlarındaki bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıda bir Amerikan askerinin öldüğü, 2 askerin de kayıp olduğu kaydedildi.

Bağdat'ın merkezinde ikinci el malların satıldığı pazara plastık torba içinde konan bombanın patlamasıyla 2 sivil öldü, bazıları ağır 24 kişi yaralandı.

Bağdat'ın ünlü ticaret mekanı Karradah bölgesinde yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Bağdat'ın Vatik Meydanı'nda Irak ordu devriyesini hedef alan bombalı saldırıda da bir asker öldü, 10 kişi yaralandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title