Haberler

Türkiye, Irak İçin Endişeli

Güncelleme:

Türkiye, Irak'ın Anbar ilinde gerçekleştirilen terör eylemleri ve güvenlik operasyonları sonucu çok sayıda Iraklının ölmesinden endişe duyuyor.

Türkiye'nin, Irak'ın Anbar vilayetinde gerçekleştirilen terör eylemleri ve güvenlik operasyonları sonucu çok sayıda Iraklı sivilin ve güvenlik görevlisinin hayatını kaybetmesinden endişe duyduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin, aralık ayının son günlerinden bu yana Irak'ın Anbar vilayetinde gerçekleştirilen terör eylemleri ve güvenlik operasyonları sonucu çok sayıda Iraklı sivilin ve güvenlik görevlisinin hayatını kaybetmesinden, ülkede gerilimin tırmanmasından büyük üzüntü ve endişe duymakta olduğu belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin, dünyanın neresinde olursa olsun, her türlü terörizme karşı mücadeleye tam destek vermekte olduğu, terörü hiçbir gerekçenin haklı kılamayacağına, terörün dini, mezhebi, milliyeti olmadığına inanmakta olduğuna değinilerek, "Bu çerçevede, Irak'ta terör tehdidine karşı yapılan mücadelede de ülkemiz kardeş Irak halkının yanında olmaya devam edecektir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Irak'ta terörle mücadele edilirken mezhepsel kutuplaşmaları derinleştirecek adımlardan kaçınılması, bu mücadelenin Irak halkının bir kesimine karşı gerçekleştirildiği şeklinde algılanabilecek tasarruflarda bulunulmamasına azami özen gösterilmesi ve bu mücadeleyi Irak halkının bir bütün olarak gerçekleştirmesini sağlayacak zeminin oluşturulması büyük önem taşımaktadır.

Ülkemiz, Irak'ın içinden geçtiği bu hassas dönemde, başta hükümet yetkilileri olmak üzere, Iraklı tüm siyasi, dini ve aşiret liderlerine, ülkede akan kanı durduracak, gerginliği azaltacak, güvenlik, huzur ve istikrarı tesis edecek adımları süratle atmaları çağrısında bulunmaktadır." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title