Haberler

Irak'ta Şiddet Giderek Daha Fazla Kadını Vuruyor

Irak'taki Şiddet Eylemlerinin Kadınları Giderek Daha Fazla Vurduğu Bildirildi.

Irak'taki şiddet eylemlerinin kadınları giderek daha fazla vurduğu bildirildi.

Iraklı Kadınlar Konseyi Başkanı Raca El Huzayi, ''çok sayıda kadın militanın yanı sıra birçok öğretim üyesi, doktor, polis ve gazeteci kadınların da öldürüldüğünü'' belirtti.

El Huzayi, ''Irak'ta hedef kadınlar-Kadınların işkencesi'' başlıklı Viyana'da düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, ''Günde ortalama 100 erkeği kaybediyoruz, bu her ay 3 bin yeni dul demek. Hepsi çok genç ve kendileriyle aileleri için destekleri yok'' dedi.

''Bu durumdaki genç kadınları eğittiklerini'' belirten El Huzayi, ''Onları eğitirken tüm Iraklıları eğitmiş oluyoruz'' diye konuştu.

El Huzayi, ''bugün kadınların, özellikle de eğitimli olanların, teröristlerin, direnişçilerin, milislerin ve suçluların kolay hedefi'' olduğunu söyledi.

Öte yandan, Irak'ın başkenti Bağdat'ta 59 kişinin cesedi bulundu.

Güvenlik kaynakları, Bağdat'ın farklı bölgelerinde bulunan cesetlerden bazılarının işkence izleri taşıdığını, bazılarının, elleri ve gözlerinin bağlı olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title