Haberler

Irak'ta Savaşın Başlamasının 5. Yıldönümü

ABD Devlet Başkanı George W Bush, Irak'ta Savaşın Başlamasının 5. Yıldönümü Dolayıısyla Yaptığı Konuşmada ABD'nin Şimdi Daha Güvenli Olduğunu Söyledi. Bush, Dünyanın da Saddam Hüseyin'siz Daha İyi Olduğunu İfade Etti.

ABD Devlet Başkanı George W Bush, Irak'ta savaşın başlamasının 5. yıldönümü dolayıısyla yaptığı konuşmada ABD'nin şimdi daha güvenli olduğunu söyledi. Bush, dünyanın da Saddam Hüseyin'siz daha iyi olduğunu ifade etti.

Savaştan bu yana 5 sene geçtikten sonra savaşa değip değmediği ve bu savaşın kazanılıp kazanılamayacağına dair tartışmalar olduğunu ifade eden ABD lideri, bu tartışmaları anlayışla karşıladıklarını söyledi. Bush, Pentagon'da yaptığı konuşmada, "Benim için bu soruların cevabı çok nettir. Saddam Hüseyin'i iktidardan indirmek doğru karardı. Bu, Amerika'nın vermesi ve kazanması gereken bir savaştı" dedi. Irak'ta geçen sene asker sayısını arttırmalarının şiddet olaylarının azaltılması ve Irak'ın istikrara kavuşması yolunda işe yaradığını belirten Bush, "teröre karşı savaşta da büyük bir stratejik zafer kazanıldığını" iddia etti. ABD Başkanı, Irak ve ABD kuvvetlerinin vazifelerini tamamlamalarıyla bunun etkilerinin Irak sınırlarının ötesinde de hissedileceğini ifade etti. Bush, "El Kaide'yi Irak'ta yenerek El Kaide'nin zayıf bir at olduğunu dünyaya göstereceğiz" şeklinde konuştu. Irak'taki savaşın yüksek bir maliyeti olduğunu da belirten ABD lideri, bu maliyetin El Kaide'nin mağlup edilmesi ve İran'ın dizginlenmesi için gerekli olduğunu savundu.

(DPA-EA-EA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title