Haberler

Irak'ta Radikal Savaşçılara Yeni Operasyon

Irak Yönetimi, Üç Aylık Dönem İçinde Ülke Genelindeki Şii ve Sünni Savaşçılara Karşı Sürdürdüğü Operasyonların Bir Benzerini Daha Güneydeki El-amara'da (Meysan) Başlatıyor.

Irak yönetimi, üç aylık dönem içinde ülke genelindeki Şii ve Sünni savaşçılara karşı sürdürdüğü operasyonların bir benzerini daha güneydeki El-Amara'da (Meysan) başlatıyor.

Operasyonlar için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığı belirtildi. Hükümet, başkentteki Şii isyancılara yönelik sürdürülen operasyonların ardından, Mart ayında ülkenin güneyindeki Şii kentlerden Basra ile Mayıs ayı ortasında kuzeydeki Sünni Arap ağırlıklı Musul'da büyük bir operasyon gerçekleştirmişti.

Irak ordusu, Başbakan Nuri el-Maliki'nin talimatıyla güney illerden İran sınırındaki el-Amara'ya geniş çaplı operasyonun tüm hazırlıkların yaptı.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Tuğgeneral Muhammet el-Askeri, operasyonun maksadının bölgeyi yasa dışı silahlı asilerden kurtarmak olduğunu açıkladı.

Askeri sözcü, önümüzdeki günlerde kentin güvenlik dosyasının Iraklılara devredilmesinin de bir provası olacağını savunurken, ordu güçlerinin kent giriş ve çıkışlarını kontrol altında tuttuğunu kaydederek, beklenen operasyonun başlaması için harekat vaktinin gizli tutulduğunu sözlerine ekledi.

Operasyon amacının, asi grupların temizlenmesinin dışında, başka bir gerekçesinin de bölgedeki bazı partiler tarafından işgal edilen devlet dairelerinin kurtarılması olduğu öğrenildi.

Bölgedeki pek çok kamu kurum ve kuruluşlarına ait devlet daireleri, özellikle Bedir Tugayları ile Mehdi Ordusu yandaşlarınca tutulmuştu.

Başbakan Nuri el Maliki'nin, yarın ya da 19 Haziran'da el-Amara'ya giderek, Irak'taki silahlı gruplara yönelik başlatılan 5'inci büyük operasyonun komutasını devralması bekleniyor.

Maliki, ilk 2 yılda kaybolan siyasi itibarını, son 5 ayda aşırı uç isyancı gruplara yönelik gerçekleştirdiği operasyon hamleleri ile yeniden kazanmaya başlamıştı.

Ülkenin 7'nci büyük kenti olan el-Amara, Bağdat ve diğer güney illerden sürülen Şii savaşçıların varlık gösterdiği kalelerden biri olarak biliniyor.

(SK-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title