Haberler

Irak'ta Kurban Bayramı İçin Güvenlik Önlemleri

Irak'ın Bağdat'ta ve Necef Kentlerinde Kurban Bayramı İçin Geniş Güvenlik Önlemlerinin Alınacağı Bildirildi.

Irak'ın Bağdat'ta ve Necef kentlerinde Kurban Bayramı için geniş güvenlik önlemlerinin alınacağı bildirildi.

Yetkililer, Bağdat'ta saldırıları önlemek amacıyla bayram boyunca araçların ana yollara, ibadet yerlerinin önüne, parkların ve pazarların yakınına park etmesinin yasaklandığını belirtti.

Bayram dolayısıyla Necef'e 34 bin güvenlik gücünün gönderileceği, Amerikan helikopterlerinin bayram boyunca Necef üzerinde uçacağı, patlayıcıların yerinin tespit edilmesi amacıyla Irak güvenlik güçlerine yeni teçhizat verildiği kaydedildi.

Bayramın salı günü başlayacağı Şii Necef kentinde halkın toplanacağı başlıca yerlerin özel güvenlik güçleri tarafından denetleneceği de açıklandı.

Öte yandan, Irak'ın Diyala vilayetindeki Bakuba kentinde düzenlenen saldırıda, aralarında Bakuba Belediye Başkanı Abdullah El Hayali ve kentin askeri operasyonlar şefi General Ragem El Umayri'nin ile yerel Dicle televizyonu için çalışan 2 gazeteci, 8 polis, El Kaide'ye karşı mücadele eden 6 milis ve 16 sivil yaralandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title