Haberler

Irak'ta Kimliği Belirsiz 50 Ceset Bulundu

Irak'ın Kuzeydoğusundaki Bakuba Kentinde Bugün, İşkence Edilmiş 50 Iraklı'nın Cesedinin Bulunduğu Belirtildi.

Irak'ın kuzeydoğusundaki Bakuba kentinde bugün, işkence edilmiş 50 Iraklı'nın cesedinin bulunduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'nın kaynaklarına göre, Irak'ta mezhep ayrılığına dayalı cinayetler artarak devam ederken, bu sabah saatlerinde ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Bakuba kentinde 50 kimliksiz sivilin cesedi bulundu.

Tamamı erkek şahıslara ait olduğu bildirilen cesetlerin, darp edildikten sonra silahla vurularak öldürüldüğü saptanırken, ölüm mangalarınca gerçekleştirildiği sanılan olayla ilgili polis ve askeri kuvvetin bölgede geniş çaplı soruşturma yürüttüğü açıklandı.

Kimliği belirsiz cesetlerin getirildiği hastanede, aylardır haber alamadıkları çocuklarını bulmak için son çare olarak düşündükleri ceset tespit kısmında bulunan ailelerden birçoğu, getirilen cesetlerin içinde çocuklarını arıyor.

Bulunan kimliği belirsiz cesetlerin arasında kendi çocuğunu bulma ümidi ile gelen Fatıma El Rekabı, "11 aydır çocuğumdan hiçbir haber alamıyorum. Buraya gelen cesetlerin arasına oğlumun cesedini bulma ümidi ile geldim. Fakat buradaki cesetlerin arasında da bulamadım. Oğlum evli ve 2 çocuk sahibi, ne yapacağımı bilemiyorum" şeklinde konuştu.

Irak'ın Bakuba kenti, terör örgütü El-Kaide'nin yuvalandığı önemli merkezlerden biri olarak öne çıkarken, 2008 yılının başlarında hükümet destekli kurulan Uyanış Konseyleri, burada yeni bir yapılanma içine girmişti.

(AR-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title