Haberler

Irak'ta İbadi'nin Reform Kararlarına Destek

Irak'ta Başbakan Haydar el-İbadi'nin açıkladığı reform kararlarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki ve Sünni Güçler Birliği de destek verdi.

Irak'ta Başbakan Haydar el-İbadi'nin açıkladığı reform kararlarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki ve Sünni Güçler Birliği de destek verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki'nin ofisinden yapılan açıklamada "Siyasi sürecin gerektirdiği reformların desteklendiği" belirtildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Üsame en-Nuceyfi'nin liderliğindeki Sünni Güçler Birliği de Başbakan İbadi tarafından açıklanan tüm adımlara tam destek vereceğini duyurdu.

Irak Başbakanı İbadi, cumhurbaşkanı ve başbakan yardımcılığı mevkilerinin kaldırılması kararı almıştı. İbadi, ayrıca ülkede geçmiş ve halihazırdaki yolsuzluk dosyalarının derhal açılması talimatı vererek, bunların incelenmesi için de uzman yargıçlardan oluşan bir komite oluşturulmasını istemişti.

Başbakan İbadi, tüm başkanlık ve devlet kurumlarına tahsis edilen istisnai bütçenin de kaldırılmasına karar vermişti.

İbadi'nin açıkladığı bu kararlara Nuceyfi'nin yanı sıra Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ve Şii din adamı Mukteda es-Sadr da kararları memnuniyetle karşılamıştı..

Kaynak: AA / Güncel

Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title