Haberler

Irak'ta Hayatını Kaybeden Siviller Kutsal Kent Olarak Bilinen Necef'e Götürüldü

Irak'ın Başkenti Bağdat'ta ABD Güçleri ile Mehdi Ordusunun Günlerdir Yoğun Çatışma Yaşaması ve ABD Güçlerinin Bölgeye Hava Saldırısı Gerçekleştirmesi Sonucu Hayatını Kaybeden Siviller, Kutsal Kent Olarak Bilinen Necef'e Götürüldü.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD güçleri ile Mehdi ordusunun günlerdir yoğun çatışma yaşaması ve ABD güçlerinin bölgeye hava saldırısı gerçekleştirmesi sonucu hayatını kaybeden siviller, kutsal kent olarak bilinen Necef'e götürüldü.

Irak'ın güneyinde bulunan ve Şii'lerin kutsal kenti olarak bilinen Necef'e götürülen şehitler Sadr mezarlığına defnedilerek olay protesto edildi.

Yaşanan çatışmalar ve gerçekleşen saldırılar sonucu oğlunu kaybeden Ebu Allavi, "Birkaç grup evime girerek buraya cesetler getireceklerini söyledi. Bende kabul ettim. Evime gelen kişileri kendi evladım gibi gördüğüm için oturup ikramda bulunduk. O esnada çatışmadan çıkan başka bir grup evimin yakınında bekliyoru. Bekleyen grup, havadaki ABD uçağına ateş açınca uçaktan bomba ile yanıt geldi. O sırada evimin yakında bomba patladığı için dışarı koştuk ve ben bir sürü ceset gördüm ama hiçbirinin yüzlerini teşhir edemiyordum. Cesetleri hastaneye kaldırırken kendi evladımın ölülerin arasında olduğunu gördüm. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Yaşanan olaylar sonucu tepki gösteren halk, hükümetin bu konuyla ilgili hiçbir çaba göstermediğini ve yardımda bulunmadığını belirterek, hükümet görevlilerinin sadece aralarındaki koltuk kavgasına daldıklarını ve koltukları için kavga yapacaklarına ülkenin şu andaki vahim durumuna bir çare bulması gerektiğini ifade etti.

Son günlerde yaşanan çatışmalardan dolayı koalisyon güçlerine isyan eden Kazım Hüseyin ise "Hiçbir zaman silahlarımızı bırakmayacağız. Ölene kadar çatışacağız ve bu uğurda şehitler vereceğiz. Bu uğurda ya oluruz ya da zafer bizim olur. Sadr semti halkı olarak sadece işgalci güçlere mücadele vermekteyiz. Yaşadığımız bölgenin hali çok kötü durumda, sürekli işgalci güçlerin uçakları gelerek bölgeyi bombalıyor. Bu saldırılardan zarar görenler ise kadınlarımız ve çocuklarımız oluyor" dedi.

Bu arada, pazar gününden bu yana yaşanan yoğun çatışmalar ve gerçekleşen saldırılar sonucu başkent Bağdat'ın doğusunda bulunan Sadr semtinde 70'ten fazla sivil hayatını kaybederken, 18 ABD askeri de öldü.

(AR-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title