Haberler

Irak'ta Eğitim Üssüne Yapılan Saldırı

ABD yönetimi, Irak'ta Musul'un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne terör örgütü DAEŞ'in düzenlediği saldırıyı kınadı.

ABD yönetimi, Irak'ta Musul'un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne terör örgütü DAEŞ'in düzenlediği saldırıyı kınadı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Colin Kahl tarafından yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde Türk ve Iraklı askerlerin bulunduğu bir üsse saldırıyla ilgili haberlerin görüldüğü belirtilerek, "Olayı teyit etmeye çalışırken bu saldırıyı kınıyoruz ve yaralanan ve hayatını kaybedenler için taziyelerimizi sunuyoruz" ifadesini kullanıldı.

Açıklamada, "Irak ve Türkiye'nin gerilimi düşürmek için çabalarını hızlandırmaları, diyaloğun yapıcı olmasını sağlamaları, Irak'ın güvenliği ve egemenliğine olan desteği teyit etmeleri ve DAEŞ'e karşı işbirliklerini güçlendirmeleri şimdi her zamankinden daha önemlidir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Musul'un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne terör örgütü DAEŞ saldırı düzenlemiş, kampta eğitim gören Iraklı gönüllülerden de biri subay olmak üzere iki kişi hayatını kaybetmiş, dört Türk asker yaralanmıştı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin daha önce Türkiye ziyaretinde destek talep etmesi üzerine, Peşmerge ve yerel grupların eğitimi için bölgeye gönderilen Türk birliği, 4 Aralık'ta nöbet değişimi gerçekleştirmiş ve 150 askerle birlikte yaklaşık 25 tank da bölgeye intikal etmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, askeri eğitmenlere yönelik tehditler konusunda istihbarat alındığını açıklamış, bu nedenle bir güç kaydırması yapıldığını bildirmişti. Ancak Irak hükümeti, egemenlik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle birliklerin geri çekilmesinde ısrarcı olmuştu. Türkiye bu gelişme karşısında askeri birliklerini yeniden tanzim etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Joe Biden Türkiye Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title