Haberler

Irak'ta Altunköprü Katliamının 16. Yıldönümü

Irak Türkmen Cephesi, Altunköprü Katliamının 16. Yıldönümünü Nedeniyle Ankara'da Ulus ve Kızılay Olmak Üzere İki Ayrı Bölgede Kurulacak Stantlarda Altupköprü'yü Tanıtan ve Katliamı Kınayan Broşürler Dağıtacak.

Irak Türkmen Cephesi, Altunköprü katliamının 16. yıldönümünü nedeniyle Ankara'da Ulus ve Kızılay olmak üzere iki ayrı bölgede kurulacak stantlarda Altupköprü'yü tanıtan ve katliamı kınayan broşürler dağıtacak.

Irak Türkmen Cephesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Altunköprü'nün Irak'ta, Kerkük ve Erbil arasında "Küçük Zap Nehri" üzerinde kurulmuş şirin bir Türkmen kasabası olduğu hatırlatılarak, "Altunköprü'nün tüm güzelliklerinin yanı sıra hazin bir öyküsü de vardır. 28 Mart 1991 tarihinde Altunköprü'de, suçsuz ve günahsız 102 Türkmen, sorgusuz, sualsiz ve hunharca katledilmiştir. Bu nedenle Osmanlının yadigarı Altunköprü, aynı zamanda şehitler diyarı olarak hatırlanacaktır. Altunköprü katliamı ise Saddam'ın Türkmenlere karşı sınır tanımayan zulmünden sadece bir örnektir" denildi. Açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Irak Türkmen Cephesi de, Altunköprü katliamının 16. yıldönümü nedeniyle 28 Mart'ı kapsayan hafta, Irak'ta ve yurtdışı temsilciliklerinde anma günleri düzenleyecektir. Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği ise Ankara'da, 25-28 Mart tarihleri arasında bir anma etkinliği düzenlemiştir. Bu etkinliğe Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği de katkıda bulunacaktır. Bu etkinlik çerçevesinde, 25 Mart 2007 tarihinden itibaren dört gün sureyle iki merkezi semtte; Ulus (Heykel) ve Kızılay'da (Yüksel Caddesi) kurulacak stantlarda Atunköprü'yü tanıtan ve katliamını kınayan broşürler dağıtılacaktır. Irak Türkmen Cephesi, Irak Türklerini derinden etkileyen ve dün gibi hatırlanan bu katliam hakkındaki duygu ve düşüncelerini, Türkiye kamuoyuyla paylaşmak istemiştir. Irak Türkmen Cephesi, basınımızın konuya göstereceği duyarlığa teşekkür eder. Dağıtılacak broşürün, arkalı önlü örneği ektedir. Orijinali temsilciliğimizden temin edilebilir".

(YZE-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title