Haberler

Irak'ta ABD Askeri Sayısı 2008 Ortasına Kadar Azaltılabilir

Irak'taki Koalisyon Kuvvetlerinin Amerikalı Komutanı Orgeneral David Petraeus, Bu Ülkedeki Amerikalı Asker Sayısının Yaz Aylarına Kadara Azaltılabileceğini Söyledi.

Irak'taki koalisyon kuvvetlerinin Amerikalı komutanı Orgeneral David Petraeus, bu ülkedeki Amerikalı asker sayısının yaz aylarına kadara azaltılabileceğini söyledi.

Amerikan Kongresi'ne bu ülkedeki askeri durumla ilgili brifing veren Orgeneral Petraeus, Irak'taki askeri hedeflerinin büyük bölümünü yerine getirdiklerini belirtti ve "Kuvvetlerimizi, zorlukla elde ettiğimiz güvenlik kazanımlarını tehlikeye atmadan, yaz aylarına kadar azaltabileceğimizi sanıyorum" dedi.

Tavsiyelerinin onaylanması halinde asker sayısının 2008'in 7. ayına kadar düşürülebileceği mesajını veren Petraeus, görüşlerini Amerikalı askeri yetkililere de ilettiğini kaydetti.

Petraeus, donanmaya bağlı bir birliğin, bu ay içinde geri çekileceğini ve sürecin Aralık ayı ortalarında bir tugayın geri çekilmesiyle devam edeceğini bildirdi.

Amerikalı komutan, Irak ordusunun yavaş yavaş yeterlilik kazandığını ve güvenlik konusunda daha fazla sorumluluk üstlendiğini ifade etti.

Irak'taki en yüksek rütbeli Amerikalı komutan Petraeus, ayrıca Amerikan askerlerinin zamanından önce çekilmelerinin "felaket" olacağını söyledi.

Orgeneral Petraeus, Kongre'ye verdiği brifingde, İran'ı da Şii milisler aracılığıyla Irak devletine ve Koalisyon güçlerine karşı savaş yürütmekle suçladı.

Petraeus, "İran'ın, çıkarlarına hizmet etmesi ve Irak devleti ile Irak'taki Koalisyon güçlerine karşı savaş yürütmek amacıyla, Iraklı milisleri Hizbullah'a benzer bir güç haline dönüştürmeye çalıştığı daha açık görülüyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title