Haberler

Irak'ta 4 Milyon Kişi Açlık Çekiyor

Birleşmiş Milletler Yetkilileri, Petrol Zengini Irak'ta Büyük Bir Ekonomik Büyüme Olmasına Rağmen, 4 Milyon Iraklının Karınlarını Doyurmak İçin Mücadele Verdiğini, 27 Milyonluk Ülkenin Yüzde 40'ınınsa Temiz Su Kaynaklarından Mahrum Olduğunu Açıkladı.

Birleşmiş Milletler yetkilileri, petrol zengini Irak'ta büyük bir ekonomik büyüme olmasına rağmen, 4 milyon Iraklının karınlarını doyurmak için mücadele verdiğini, 27 milyonluk ülkenin yüzde 40'ınınsa temiz su kaynaklarından mahrum olduğunu açıkladı.

BM'nin Irak'taki insani işler koordinatörü David Shearer, "4 milyon Iraklı, ertesi gün masalarında yemek olup olmayacağını bilmiyor" diye konuştu.

Shearer, son dönemde şiddet olaylarının azalmasıyla birlikte, 36 bin Iraklının evlerine dönebildiğini, ancak Irak'ın hala yabancı yardım görevlileri için çok tehlikeli olduğunu kaydetti.

Yıllık ekonomik büyüme oranı yüzde 7 civarında olarak açıklanan Irak'ta, 2 milyondan fazla kişi çatışmalar nedeniyle yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldı ve iki katı insan açlıkla mücadele ediyor. Çok sayıda Iraklının da işsizlik nedeniyle geçim sıkıntısı çektiği belirtiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title