Haberler

Irak Su Kaynakları Bakanı Cemal'den Bakan Veysel Eroğlu'na Ziyaret

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye ile Irak Arasındaki Münasebetlerde, Ekonomik, Askeri ve Çevre Konularında, Sürekli İşbirliğinden ve İşbirliğinin Gelişmesinde Yana Olduklarını Söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye ile Irak arasındaki münasebetlerde, ekonomik, askeri ve çevre konularında, sürekli işbirliğinden ve işbirliğinin gelişmesinde yana olduklarını söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile birlikte Ankara'ya gelen Irak Su Kaynakları Bakanı Abdüllatif Cemal, Bakan Eroğlu'nu bakanlıktaki makamında ziyaret etti. Eroğlu, konuk bakana 5. Dünya Su Forumu hakkında bilgi içeren broşür ile Türkiye'nin doğal zenginliklerini tanıtan bir kitap hediye etti. Ziyarette konuşan Irak Su Kaynakları Bakanı Cemal, son dönemde zamanının büyük bölümünü Bağdat yerine Türkiye'de geçirdiğini, bir ay önce de İstanbul'a gelerek Eroğlu ile görüştüğünü söyledi. Şam'da, Eroğlu ve Suriye Çevre Bakanı ile önemli görüşmeler yaptıklarını ve üçlü işbirliği kararı aldıklarını vurgulayan Cemal, bakanlıklar arasında su ile ilgili görüşmelerin ve işbirliğinin hep olumlu ilerlemesini istediğini dile getirdi. Cemal, aynı şekilde fikir alışverişi ve teknik heyetlerin ortak çalışmalarının da sürdürülmesinden memnuniyet duyduğunu vurguladı. Cemal, Irak, Suriye ve Türkiye'nin su konusundaki teknik heyetlerinin bir araya gelip yeni teknolojilere ilişkin görüşmelerde bulunarak, su kaynaklarının kalıcılığı için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Bakan Eroğlu ise, Irak halkının Türkiye'nin komşusu ve dostu olduğunu belirterek, "O bakımdan, biz, Türkiye ile Irak arasındaki münasebetlerde ekonomik, askeri, çevre konularında, sürekli işbirliğinden ve işbirliğinin gelişiminden yanayız" diye konuştu. Türkiye, Irak ve Suriye arasında daha önce yapılan görüşmelerde özellikle 'ekonomik ve su ile ilgili konularda ortak çalışmalar yapılabilir' diye konuşulduğunu ifade eden Eroğlu, "Bakan, Bağdat'ta bir toplantı önerdi. Bir işimiz olmazsa Bağdat'a da gideceğiz. Geçen yılki toplantılarda, kuraklık nedeniyle su sıkıntısı yaşayan Irak ve Suriye'ye ilişkin görüşmeler oldu. Fırat üzerindeki barajlardan, kapasiteyi iyi kullanmak koşuluyla yeterli suyu verdik. Bu hafta Doğu Anadolu'da yağmur başlıyor. Kar da vardı, inşallah bereketli bir yıl olur" şeklinde konuştu.

Veysel Eroğlu, bakanlığının Irak'a barajlar ve Musul Barajı konusunda her türlü desteğe hazır olduğunu; çevre, orman ve meteoroloji alanlarında da işbirliği yapılabileceğini bildirdi.

(TAN-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title