Haberler

Irak, PKK Sorununu Gorusmek Uzere Turkıye'ye Heyet Gonderıyor

Irak Disisleri Bakanligi Mustesari Dr. Muhammed Haci Hamud, PKK Sorunu ve Turk Ordusunun Sinirdaki Yiginagini Gorusmek Uzere Onumuzdeki Gunlerde Irak Hukumetinden Bir Heyetin Turkiye'ye Gonderilecegini Acikladi. Disisleri Bakanligi İse, Resmi Olarak Bu Ziyaretle İlgili Bilgilerinin Olmadigini Bildirdi.

Irak Disisleri Bakanligi Mustesari Dr. Muhammed Haci Hamud, PKK sorunu ve Turk ordusunun sinirdaki yiginagini gorusmek uzere onumuzdeki gunlerde Irak hukumetinden bir heyetin Turkiye'ye gonderilecegini acikladi. Disisleri Bakanligi ise, resmi olarak bu ziyaretle ilgili bilgilerinin olmadigini bildirdi.

Irak Disisleri Bakanligi Mustesari Hamud, KYB'nin resmi internet sitesine yaptigi aciklamada, PKK sorunu ve Irak hukumetini kaygilandiran Turk ordusunun sinirdaki askeri yiginagini gorusmek uzere, Irak Icisleri Bakanligi'ndan bir heyetin onumuzdeki gunlerde Turkiye'ye gidecegini belirtti. Irak heyetinin, Turk yetkilileriyle yapacagi gorusmelerde, Turkiye'nin olasi bir sinir otesi operasyonun bolgede olusturacagi insani ve ekonomik tahribatlara dikkat cekecegini ifade eden Hamud, heyetin yetkililerden

sinirdaki askeri varliga son verilerek sorunlarin bariscil ve diyalogla cozumunu talep edecegini de kaydetti. Hamud, Turk ordusunun sinirdaki askeri yiginaginin Irak hukumetini kaygilandirdigini belirterek, " Irak hukumetinin bu konudaki kaygilari Turk yetkililerine iletilecektir" dedi.

Aciklamasinda, "Daha once de belirttigimiz gibi, Irak topraklarini ve egemenligini koruyacagimiza dair hic kimsenin kuskusu olmasin ve savasa yol acabilecek herhangi bir dis mudahaleye yol vermemiz mumkun degildir" diyen Haci Hamud, Irak hukumeti heyetinin gundeminde ayrica komsu ulkelerle basta petrol ve enerji sektoru olmak uzere, ticari ve ekonomik konularda ikili iliskilerin gelistirilmesi ve guvenlik gibi onemli konularin bulundugunu da soyledi.

Ote yandan Irak'li heyetin Turkiye ziyaretiyle ilgili Disisleri Bakanligi kendilerine resmi olarak iletilmis boyle bir ziyaret olmadigini bildirdi. Bakanlik yetkilileri, bugune kadar Irak'tan bir heyetin onumuzdeki donemde Turkiye'ye ziyarette bulunacagina iliskin resmi bir bilgi gelmedigini suan icin boyle bir ziyaretin soz konusu olmadigini kaydetti.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, PKK saldirilarinin yogunlasmasi uzerine Irak Basbakani Nuri El Maliki'yi Turkiye'ye davet etmis ancak Maliki, bu asamada daveti kabul etmemis, secimlerden sonra ziyaret edecegini bildirmisti.

(SC-NC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title