Haberler

Irak'la Vizeler Kaldırıldı

Güncelleme:

Irak, diplomatik, hizmet ve hususi pasaport taşıyan Türk vatandaşlarından vize alma zorunluluğunu kaldırdı. İki ülke arasında ilişkiler bir süredir Başika Kampı nedeniyle sorunlu.

Türkiye ve Irak Arasında Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

6 AY İÇİNDE 90 GÜNÜ AŞMAYACAK

Yapılan açıklamada; Muhtıra ülke arasındaki dostane ilişkileri ve işbirliğini güçlendirme arzusuyla; her iki ülkenin diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşlarının seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla ilk giriş tarihinden itibaren her altı (6) ay içerisinde doksan (90) günü aşmamak kaydıyla, diğer ülkenin ülkesine girmek, ülkesinden transit geçmek, ülkesinde geçici olarak kalmak ve ülkesinden çıkmak için vize zorunluluğundan muaf tutulmalarını öngörüyor.

Bu muafiyetler geçerli diplomatik hizmet ve hususi pasaport hamili aile fertlerine ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere de uygulanacak.

BAŞİKA KAMPI NEDENİYLE KRİZ YAŞIYORUZ

Türkiye ile Irak arasında Musul yakınlarında bulunan Türk askerinin bulunduğu Başika kampı nedeniyle bir süredir sorunlar yaşanıyor. Irak, kampın kapatılmasını, Türk askerinin çekilmesini isterken Türkiye geri atmamakta kararlı. Irak, bu konuda Türkiye'yi de BM'ye şikayet etti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Irak Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title