Haberler

Irak İşgalcisi ABD'nin 'İnsan Hakları' Raporu

Amerikan Dışişleri Bakanlığı ABD'nin 2006 Yılı İnsan Hakları ve Demokrasi'ye Katkı Raporu'nu Açıkladı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı ABD'nin 2006 yılı İnsan Hakları ve Demokrasi'ye Katkı Raporu'nu açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıda demokrasi ve küresel işlerden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Paula Dobriansky ve demokrasi, insan hakları ve isçi haklarından sorumlu Bakan Yardımcısı Barry Lowenkron tarafından açıklanan raporda, ABD'nin Türkiye'de insan hakları ve demokrasiyi destekleyen programlarına da yer verildi. Türkiye'de polis ve yargı sistemi, dini özgürlükler, ifade ve konuşma özgürlüğü, hükümet etiği, insan kaçakçılığı ve evlerinden ayrılan Kürt vatandaşların geri dönmesi başlıkları altında çeşitli programlar yürütüldüğü ifade edilen raporda, Türk Hükümeti'nin insan hakları ve özgürlük konularında yasal sistemde yaptığı değişiklikleri uygulamaya koymada zorlandığına değinildi. ABD'nin bu konularla ilgili Türk yetkililerle düzenli olarak görüştüğü ve iki ülke arasında anlayış ve işbirliğini artırmak için çeşitli değişim programları uygulandığına dikkat çekilen raporda, özellikle Avrupa Birliği (AB) üyeliği için gerekli reformların gerçekleştirilmesi için Türk Hükümeti'ne telkinde bulunulduğu ifade ediliyor. Öte yandan rapor, Rum Patrikhanesi'nin ekümenik statüsünün Türk Hükümeti tarafından tanınması ve Heybeliada'daki Ruhban Okulu'nun açılması için de anlaşmaya varılması konusunda üst düzey temasların sürdürüldüğüne işaret ediyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Dobriansky, ABD'nin bazı hükümetlerin sivil toplum örgütlerinin hareket özgürlüğünü kısıtlamaya çalışmasından rahatsızlık duyduklarını açıkladığı toplantıda, en büyük insan hakları sorunlarının başında, hala bir çok ülkede kadın hakları ihlalinin yaşanmasını gösterdi. Dobriansky, bu çerçevede Mısır'da ABD destekli bir program aracılığıyla binlerce kadına nüfus cüzdanı ve seçmen kartı verildiğine de dikkat çekti.

(EÖB-OYK-OYK-KK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title