Haberler

Irak'ın Bölünmesi Teklifine Tepkiler

Iraklı Sünni ve Şii tüm gruplar, Amerikan Kongresi'nin ülkenin Şii, Sünni ve Kürt olmak üzere üç bölgeye ayrılması teklifine tepki gösterdi.

Amerikan Kongresi'nin teklifine tepkilerini ortaya koymak amacıyla, Parlamento binasında bir basın toplantısı düzenleyen Şii ve Sünni grup temsilcileri, teklifi "kabul edilemez" olarak niteledi. Böyle bir kararın yürürlüğe girmesi durumunda ülkenin daha büyük bir kaosa sürükleneceğini ifade eden grup temsilcileri, bölünmeye karşı sonuna kadar mücadele edeceklerinin sinyalini verdi.

Toplantıda başta Sadr grubu olmak üzere, Irak Uygulama Cephesi, Şii Koalisyon, Irak Diyalog Grubu, Milli Diyalog Meclisi, Fazilet Partisi, Irak Türkmen Cephesi (ITC) ve Araplar Grubu hazır bulundu.

El Irakiyye listesinden İzzet El Şabander, "Uluslararası kanunlara göre bu büyük bir haksızlık. Bu karar, Irak'ın tarihine ve geleceğine büyük bir yanlıştır. Bu proje, uluslararası kanunlara göre halkın birlik ve bütünlüğünü bozuyor. BM ve Müslüman kardeşlerimizin bunu kınamasını istiyoruz ve tüm Irak halkını projeye tepki vermeye çağırıyoruz" dedi.

Sadr hareketinden Nasır el Rubai ise, "Irak'ın parçalanmasını düşünenler, olayın nasıl sonuçlar doğuracağının farkında değil. Onlar ileriye yönelik hiçbir şey düşünemiyor. Bu projeyi Irak'ı işgal edenler hazırladı. Karar ülke için büyük bir tehlike. İnşallah siyasi gruplar buna sessiz kalmayacaktır. Olayın bu duruma gelmesinden bazı siyasetçilerin sorumlu olduğunu herkes biliyor" diye konuştu.

(AR-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title