Haberler

Irak'ın Asya Kupası'nı Kazanması

Asya Kupası'nı Kazanan Irak Milli Futbol Takımının Kaptanı Yunus Mahmud, Irak Halkıyla Birlikte Bağdat'ta Zaferi Kutlamak İstediğini Fakat Kutlamalar Sırasında Hayatını Kaybetmekten Endişe Ettiğini Söyledi.

Asya Kupası'nı kazanan Irak milli futbol takımının kaptanı Yunus Mahmud, Irak halkıyla birlikte Bağdat'ta zaferi kutlamak istediğini fakat kutlamalar sırasında hayatını kaybetmekten endişe ettiğini söyledi.

Hırslı oyunuyla zaferde büyük pay sahibi olan ve dün yapılan final maçında Suudia Arabistan'a karşı alınan 1-0'lık galibiyette takımının golünü atan Mahmud, sevincini halkıyla paylaşamayacağını ifade etti.

Katar'da yaşayan Mahmud, "Kutlamalar için Bağdat'a gitmek isterdim. Fakat kim benim hayatımı garanti edecek?" dedi.

Mahmud, turnuvanın en değerli futbolcusu seçildi ve turnuvanın ortak gol kralı oldu. Iraklı futbolcu, "Irak'ta sizi kimin öldüreceğini bilemezsiniz. Halkın arasına karışmamız halinde hiç kimse ne beni ne de bir başka takım arkadaşımı öldürmeye çalışır. Ama problem Amerikan askerleridir. Amerikan halkının bana kızmasını istemem ama keşke Amerikalılar Irak'ı istila etmeselerdi. Çok yakında onlardan kurtulmamızı diliyorum" diye konuştu.

Mahmud, takım olarak kupayı kazanmakta çok kararlı olduklarını, bu kararlılıklarında da ülkedeki durumun çok etkili olduğunu söyledi. Iraklı kaptan, Iraklı bir annenin, ülkede bombalı saldırı sonucu ölen oğlunun hatrına kendilerinden kupayı kazanmalarını istemesinin takımı kamçıladığını anlattı.

(AFP-EA-EA-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title