Haberler

Irak Hükümetinde Çözülmeler Sürüyor

Irak Parlamentosu'ndaki Azınlıklardan Mustakiller Hareketi, Gidişatından Memnun Olmadığı Maliki Hükümetinden Çekilme Kararı Aldı.

Irak Parlamentosu'ndaki azınlıklardan Mustakiller Hareketi, gidişatından memnun olmadığı Maliki hükümetinden çekilme kararı aldı.

Parlamentoda Şii Koalisyon şemsiyesinde yer alan ve kabinede 3, mecliste de 12 milletvekili ile boy gösteren Mustakiller Hareketi, çekilme gerekçesi olarak hükümetin ülkedeki sorunlara doğru orantıda eğilmemesi ve tehlikeli gidişe dur diyememesini gösterdi. Partiden yapılan yazılı açıklamada, hükümetin yaşanan sorunları hep küçük göstermeyi tercih ettiği belirtiliyor. Nuri El Maliki başkanlığındaki hükümetin icraatlarından memnun kalınmadığı ifade ediliyor.

Kabinede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Petrol Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı gibi bakanlıklara sahip olan grup, Başbakan Maliki'nin daha rahat hareket etmesi için bu yola başvurulduğunu belirtti. Şii grup, kabineden ayrılan üyelerinin dışında parlamentodaki 12 vekilinin oturumlara devam edeceğini de bildirdi. Müstakiller Hareketi'ni Petrol Bakanlığı ile Hüseyin Şehristani, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Mahmut El Radi, Devlet Bakanlığı ile Sefa El Din El Safi temsil ediyordu.

İki hafta önce de Irak'taki etkili dini ve siyasi liderlerden Mukteda El Sadr'a bağlı siyasi hareket de, "hükümete bir uyarıdır" diyerek kabinedeki üyelerini geri çekmişti.

(SK-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title