Haberler

Irak Hükümeti Süleymani'yi Musul'a Davet Etti" İddiası

Irak hükümetinin, İran Devrim Muhafızlarının yurt dışındaki örtülü operasyonlarını yürüten komutanı Kasım Süleymani'yi Musul operasyonunda yer alması için davet ettiği ileri sürüldü.

Lübnan'da Hizbullah yanlısı el-Ahbar gazetesinin Irak'taki Şii milis gücü Haşdi Şabi'den üst düzey bir kaynağa dayandırdığı haberde, Bağdat, İran Devrim Muhafızları'nın Yurtdışı Operasyonlar Birimi Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'yi, sabah başlayan Musul'u kurtarma operasyonunda yer alması için Irak'a davet ettiği iddia edildi. Kaynak, davetin niteliğine ve detaylarına ilişkin ise bilgi paylaşmadı.

Öte yandan, ?İran'ın yarı resmi haber ajansı ABNA, gün içinde Süleymani ile Haşdi Şabi komutanlarının yer aldığı fotoğraflar paylaştı.

İran medyasında söz konusu fotoğrafın "Kasım Süleymani'nin Haşdi Şabi ve Bedir Tugayları komutanlarıyla çektirdiği en yeni fotoğrafı" başlığıyla sunulması İranlı generalin, terör örgütü DEAŞ'a yönelik Musul operasyonunda yer aldığına ilişkin iddiaları yeniden gündeme getirdi.

Birleşmiş Milletler tarafından 2007 yılında hakkında uluslararası seyahat yasağı konulan Kasım Süleymani'nin buna rağmen Suriye ve Irak'taki birçok noktada İran'ın bölgedeki örtülü askeri operasyonlarını yönettiği, mezhep odaklı milislere eğitimler verdiği savunuluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Devrim Muhafızları Musul İran Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title