Haberler

Irak Hükümeti, Beyaz Saray'ın Uyarılarına Kulak Asmadı

Irak Hükümet Sözcüsü Ali El Dabbağ, Başbakan Nuri El Maliki Liderliğindeki Koalisyonun, ABD Yönetimi Tarafından Yasal Düzenlemelerin Hızlandırılması Konusunda Uyarıldığı Yorumlarını Reddetti. Dabbağ, Böyle Bir Durumun Kabul Edilmesinin İmkansız Olduğunu Savunurken, İktidar Olarak Öncelikli Hedeflerinin Ülke Güvenliğini Sağlamak Olduğunu Belirtti.

Irak Hükümet Sözcüsü Ali El Dabbağ, Başbakan Nuri El Maliki liderliğindeki koalisyonun, ABD yönetimi tarafından yasal düzenlemelerin hızlandırılması konusunda uyarıldığı yorumlarını reddetti. Dabbağ, böyle bir durumun kabul edilmesinin imkansız olduğunu savunurken, iktidar olarak öncelikli hedeflerinin ülke güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti.

Irak Hükümet Sözcüsü Dabbağ, bugün başkent Bağdat'taki Yeşil Hat'ta ABD Ordusu'nun Irak'taki Sözcüsü Tümgeneral William Caldwell ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, hükümete başka güçler tarafından takvim verilmesinin imkansız olduğunu söyledi. Dabbağ, hükümet olarak ulusal uzlaşmayı destekleyen ABD'nin kanun tasarılarının önemini kabul ettiklerini, ancak ülkede ilk önce güvenliğin sağlanması gerektiğine işaret etti. Hükümet sözcüsünün bu açıklamalarından kısa bir süre önce ABD'nin Bağdat

Büyükelçisi Ryan Crocker, Irak Hükümeti'nin önümüzdeki 3-5 haftada Irak petrollerinin adil dağılımı, yasaklanan Baas Partisi üyelerinin siyasi sürece dahil edilmesi, Sünni Araplar'ı tatmin edecek anayasal değişiklikler ile bölgesel seçimlerin düzenlenmesiyle ilgili yasaların dahil olduğu bazı konuları sonuçlandırması gerektiğini açıkladı.

Amerikan Büyükelçiliği'nin Maliki hükümetinin kuruluşunun birinci yıldönümündeki açıklamasında, "Bu konuların, ulusal uzlaşmanın sağlanması için en kısa sürede sonuçlandırılması gereken görevler olduğu" ifade edilirken, Amerikalı diplomatın bu sözlerinin hatırlatılması üzerine Hükümet Sözcüsü Dabbağ, "Başarı 3-4 yasayla ölçülemez. Irak Hükümeti için önemli başarı, güvenlik durumuyla ilgilidir" diyerek, bu tür yasaların uygulanabilmesi için ülkede kabul edilebilir düzeyde güvenlik olması gerektiğini

söyledi.

Irak'taki çalkantılı sürece müdahale edemeyen hükümet, son birkaç gündür Irak'taki siyasi çevrelerce 'darbe' söylentilerine hedef oluyordu.

(SK-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title