Haberler

Irak Hükümeti, Amerikan Ordusunun Bu Yıl Ayrılacağını Duyurdu

Irak Hükümeti, Bu Ülkedeki Varlığı Her Geçen Gün Tartışma Konusu Olan Çokuluslu Güçlerin Öncüsü ABD Ordusunun, 2008'den Önce Irak'tan Ayrılacağını Duyurdu.

Irak hükümeti, bu ülkedeki varlığı her geçen gün tartışma konusu olan çokuluslu güçlerin öncüsü ABD ordusunun, 2008'den önce Irak'tan ayrılacağını duyurdu.

ABD makamlarının aksine Irak Hükümet Sözcüsü Ali el-Debbah, Amerikan güçlerinin, bu yılın sonlarında Irak'tan ayrılacağını, buna karşılık yakın bir zamanda iki ülke arasında uzun vadeli stratejik işbirliği anlaşmasının imzalanacağını duyurdu.

Yakın Doğu Haber'in Şark'ul Evsat gazetesine dayandırdığı habere göre, Sözcüsü el Debbah, ABD askerinin önemli bir kısmının bu yılın sonlarına doğru çekileceğini, yalnızca Irak ordusunun ülkedeki istikrarı sağlamasına yardımcı olmak amacıyla sınırlı sayıda Amerikan askerinin ülkesinde barınacağını kaydetti.

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker'in geçen hafta, "ABD askerleri 2009 yılından önce Irak'tan çekilmeyecek" şeklindeki açıklamalarına karşın, 2008 yılına girilmeden ABD askerlerinin büyük bir bölümünün ülkeden ayrılacağını savunan Hükümet Sözcüsü Ali el Debbah, Irak Ulusal Güvenlik Politikaları Kurulunun kararı doğrultusunda Irak'la ABD arasında uzun vadeli stratejik işbirliği anlaşmasının imzalanması konusundaki müzakerelerin ise bu ayın son çeyreğinde başlayacağını sözlerine ekledi.

ABD askerinin Irak'tan çekilmesi konusunda hükümet kanadı ile ABD cephesinden farklı sesler yükselirken, Amerika'nın Bağdat Büyükelçisi Crocker, geçen hafta yaptığı bir açıklamada, askerlerinin 2009 yılından önce Irak'tan çekilmeyeceğini söylemişti.

Irak'taki varlığı her geçen gün tartışılan ABD ordusu, geçen hafta ikisi kadın 9 sivili yanlışlıkla öldürdüğünü kabul etmişti.

(SK-KB-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title