Haberler

Irak Hükümet Sözcüsü'nden Türkiye'ye Mesaj:

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin K. Irak'ta Terör Örgütü PKK'ya Yönelik Kara Harekatıyla İlgili Olarak Irak Hükümet Sözcüsü Ali Dabbah Yaptığı Açıklamada, PKK'nın Bölgeden Tümüyle Temizlenmesi Gerektiğini Vurgularken, Türkiye-ırak Sınırındaki Örgüt Faaliyetlerine Son Vermenin Irak'ın da Yararına Olacağına Dikkat Çekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin K. Irak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik kara harekatıyla ilgili olarak Irak hükümet sözcüsü Ali Dabbah yaptığı açıklamada, PKK'nın bölgeden tümüyle temizlenmesi gerektiğini vurgularken, Türkiye-Irak sınırındaki örgüt faaliyetlerine son vermenin Irak'ın da yararına olacağına dikkat çekti.

Ali Dabbah, "PKK'nın Türkiye için ne kadar büyük bir tehdit olduğunu anlıyoruz. Türkiye'nin bu sorunu halletmek istemesini anlayışla karşılıyoruz. Söz konusu örgütü, biz de bölge için hatta Irak için büyük bir tehdit olarak algılıyoruz. Türkiye'nin egemenlik haklarımıza ve sınırlarımıza saygı duymasını istiyoruz. Umarız, yapılan operasyon kuzey bölgemizin istikrarını bozmaz" dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Ankara'ya resmi bir ziyarette bulunmayı düşündüğünü söyleyen Dabbah, bu konuda gerekli planlamalar yapıldıktan sonra, kesin bir tarih açıklayacaklarını söyledi.

Daha önce, özellikle Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden yapılan açıklamalara sessiz kalan merkezi Irak Hükümeti'nin, dün yaptığı ayrıntılı değerlendirmeler sonucunda, bugünkü resmi açıklamayı yapmaya karar verdiği söyleniyor.

(AT-İÖZ-İÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title