Haberler

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve İran Büyükelçisi Hasan Kazımi Kumi, Süleymaniye'de Bir Araya Geldi

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile İran Büyükelçisi Hasam Kazımi Kumi, Kuzey Irak'ın Süleymaniye Kentinden Bir Araya Geldi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile İran Büyükelçisi Hasam Kazımi Kumi, Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinden bir araya geldi.

Talabani yaptığı açıklamada, 1975 yılında eski Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin ve İran Şahı Şahin Şah'ın Arap körfezinin paylaşılması üzerine yaptığı anlaşmanın devam ettiğini söyledi.

Talabani, 24 Aralık'ta Dukan kasabasında Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi ile yaptıkları basın açıklamasında, yapılan anlaşmanın feshedildiğini açıklamıştı. Gelen tepkiler üzerine bugün yaptığı açılamayı değiştirip, anlaşmanın devam ettiğini bildiren Talabani, İran'la daha sıkı ilişkiler kurulması gerektiğini söyleyerek, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ı Irak'a davet ettiğini açıkladı.

Talabani, 140. maddeye değinerek, Birleşmiş Milletler'in (BM) isteği üzerine bu maddenin uygulanmasının 6 ay süresince ertelendiğini açıkladı.

(LK-İÖZ-İÖZ-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title