Haberler

Irak Başbakan Yardımcısı Salih'den Türkiye'ye Uyarı

Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih, Türkiye'nin Kuzey Irak'a Yapacağı Bir Sınır Ötesi Operasyonun "Derin Sonuçlar" Doğuracağını Söyledi.

Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih, Türkiye'nin Kuzey Irak'a yapacağı bir sınır ötesi operasyonun "derin sonuçlar" doğuracağını söyledi.

BBC Radyo'ya konuşan Salih, terör örgütü PKK'ya yönelik muhtemel bir sınır ötesi operasyonun bölge istikrarını etkileyeceğini ifade etti.

Salih, "Türkiye'nin; Irak'ın egemenliğini ihlal eden tek taraflı bir hareketinin, Irak'ın ve bir bütün olarak tüm bölgenin istikrarına yönelik çok derin sonuçlar doğuracağını teyit ederim" dedi. Salih, "Türkiye, Irak'ın komşusu olarak, kendinde askeri yollardan Irak'a müdahale hakkını görüyorsa, diğer komşuların da müdahale etmesi nasıl engellenebilir?" şeklinde konuştu.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile görüşecek olan Salih, ülkedeki İngiliz güçlerine ise "gelecek bir vakte kadar" ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Salih, "İngiliz güçlerinin önemli oranda Basra'dan çekileceğini biliyoruz. Çünkü Basra bölgesindeki Irak güçlerine güveniliyor. Bununla birlikte Basra'da hala sıkıntılarımız var. Gelecek bir vakte kadar İngiltere'nin desteğine kesinlikle ihtiyaç duyacağız" dedi.

(AFP-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title