Haberler

"İradem Dışında Metne Eklenmiş"

Sosyal Güvenlik Reformuna İlişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Bünyesinde Kurulan Alt Komisyonun Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan, Milletvekillerinin Özlük Haklarına İlişkin Düzenlemenin, İradesi Dışında Alt Komisyon Raporuna Eklendiğini Söyledi.

Sosyal Güvenlik Reformuna ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu bünyesinde kurulan alt komisyonun başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan, milletvekillerinin özlük haklarına ilişkin düzenlemenin, iradesi dışında alt komisyon raporuna eklendiğini söyledi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarısının tümü üzerinde görüşmeler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda alt komisyon metni üzerinden devam ediyor.

Tasarının görüşmelerini, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay'ın yanı sıra çok sayıda gazeteci de izledi.

Görüşmelerde ilk olarak, tasarıyla ilgili oluşturulan alt komisyonun başkanı Özcan söz aldı.

Zekai Özcan, tasarının, emeklilik sistemi ve genel sağlık sisteminin düzenlenmesi şeklinde iki boyutunun olduğunu söyledi.

Reformla ilgili çok şey söylenebileceğini ifade eden Özcan, ''Çığrından çıkarılarak, tasarıya haksızlık yapıldığını'' savundu. Özcan, tasarının, emeklilik sistemine nasıl kavuşulacağını düzenlediğini, tasarıda ayrıcalıklı grup olmayacağını belirtti. Özcan, ülkede yaşayan herkesin, genel sağlık sigortası kapsamında olacağını dile getirdi.

AK Parti'li Özcan, yaklaşık 900 maddeyi, 108 maddede birleştirdiklerini, geçiş maddeleri yapıldığını, bunun çok zor bir iş olduğunu anlatarak, ''(Gecikti diyenler) var. Ama zor bir iş yapıldı'' dedi.

Düzenlemenin, AK Parti'nin projesi olmadığını ancak bunu üstlendiğini ifade eden Özcan, ''Bütün siyasi partileri ilgilendirmesi gerekir. Siyasi yaklaşım, popülizm yapılması haksızlık olur'' diye konuştu.

Özcan, milletvekillerinin özlük haklarına ilişkin düzenlemenin kendi iradesi dışında metne eklendiğini ve tartışma konusu yapıldığını vurgulayarak, kimsenin, haksızlık yapmaya, milletvekilinin itibarını zedelemeye hakkı olmadığını söyledi.

Zekai Özcan, bundan, kendisinin de milletvekillerinin de rahatsız olduğunu belirterek, 67 yıl sonrasının tartışılması ve buna herkesin katkıda bulunması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title